Gemeente Raalte partner van Regio Zwolle United

De gemeente Raalte is samen met tien andere gemeenten uit de regio partner van Regio Zwolle United. Wethouder Dennis Melenhorst ondertekende vandaag een driejarige partnerovereenkomst. Regio Zwolle United is verbonden aan het samenwerkingsverband Regio Zwolle en PEC Zwolle.

De stichting is in het leven geroepen om sport te gebruiken als onafhankelijke katalysator voor de ontwikkeling van de regio. Regio Zwolle United verbindt mensen, organisaties, instellingen, ondernemers, overheden uit de regio op sociaaleconomische thema’s. Denk hierbij aan thema’s als talentontwikkeling, arbeidsparticipatie, logistiek en agrifood.

Wethouder Dennis Melenhorst: “Deelname aan Regio Zwolle United biedt onze gemeente, ondernemers en sportorganisaties mooie kansen. Door samen te werken verbreden we onze kennis én ons netwerk. Dit gaan we de komende jaren verder versterken’’. Arjan Jansen, directeur van Regio Zwolle United: “Wij zijn blij om te gaan samenwerken met de gemeente Raalte. Samen zetten wij ons bijvoorbeeld in om organisaties in de agrifood-sector samen te brengen vanuit de brede Regio Zwolle. Onze regionale agrifood-sector is enorm innovatief en een wereldspeler van formaat. Onderlinge ontmoeting is daarin belangrijk, maar het is ook een kans om dit met elkaar krachtig uit te dragen. Sport is daarin een uitgelezen middel.’’

Evenement Een voorbeeld is het agrifood-evenement dat vandaag werd gehouden, voorafgaand aan de wedstrijd tussen PEC Zwolle en De Graafschap. Circa 90 ondernemers uit de sector, waaronder een groot aantal ondernemers uit de gemeente Raalte, bezochten de bijeenkomst. Diverse ondernemers hielden pitches over innovatie en samenwerking. Ook was het leggen van verbindingen tussen ondernemers en kennisinstellingen een belangrijk onderdeel. De bijeenkomst werd georganiseerd door Regio Zwolle United, Kennispoort Regio Zwolle, provincie Overijssel en de gemeenten Kampen, Dronten, De Wolden, Hardenberg en Raalte.

Over Regio Zwolle

Samenwerkingsverband Regio Zwolle bestaat uit 21 gemeenten, waaronder de gemeente Raalte. De basis voor de samenwerking ligt in het versterken van de regionale economie. Ondernemers kunnen bij diverse kennispartners, zoals Kennispoort en het Polymer Science Park, terecht voor onafhankelijk advies. Gemeenten werken veelal in clusters vrijwillig samen. De gemeente Raalte is al jaren actief in de clusters ‘Economie’, ‘Agri & Food’ en ‘Vrijetijdseconomie’.

Regio Zwolle United is een ANBI-stichting, wat betekent dat ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

Het artikel Gemeente Raalte partner van Regio Zwolle United verscheen het eerst op Salland1.