Anton Pieck Winterfestijn in Olst

Op 7 december zijn de Sinterklaascadeautjes uitgepakt, de letters en pepernoten opgegeten en dompelen we ons heerlijk onder in de sfeer van Anton Pieck. Levendige oud-Hollandse taferelen van begin vorige eeuw worden uitgebeeld door inwoners van Olst-Wijhe en omstreken. Het zal u in verwarring brengen. “In welke tijd ben ik beland?” Personages die zo uit de tekeningen van Anton Pieck lijken te zijn gestapt, bevolken dan het centrum van Olst.

Maar dat is nog lang niet alles. Om maar wat te noemen: oude ambachten worden uitgeoefend op verschillende plekken, er is een nostalgische markt, (die overigens elk jaar groter wordt). OSV ’95 verzorgt dansvoorstellingen, de Olster Harmonie brengt winterse deuntjes ten gehore, het duo Hans Payens & Wouter Vrij laten u van passende muziek genieten. Evenals de accordeonvereniging die zal optreden “Bij de Buren”. Muziekschool Olst-Wijhe zal spelen bij Galerie van der Plas. Op het hoekje bij schoenwinkel Nobach is achtereenvolgens het Mannen-, Gemengd- en het Wereldkoor te beluisteren en Nobiz zal al zwervend door de straten hun liederen ten gehore brengen.

Winterfestijn ook Jeugdfestijn

Voor de kleinsten is er een kindercarrousel, een toverlantaarn “Laterna Magica” bij Theateratelier Toi Toi Toi, er kan stokbrood worden gebakken op een houtvuur en over de markt verspreid zijn er verschillende oud-Hollandse spellen te doen, gemaakt door ABC de Cirkel. Gerda van Dieren gaat portret tekenen in het voormalige pand van Blokker, bij boekhandel Korten wordt voorgelezen uit oude jeugdboeken en bij petit café de Olsterhof zal een korte film over Anton Pieck te zien zijn.

En o ja….. u hoeft geen honger of dorst te lijden, er is voldoende aanwezig voor de inwendige mens.

Om 16.00 uur zal de ambtsketen door burgemeester Ton Strien worden overgedragen aan de Anton Pieck Winterfestijn burgemeester Walter Dorelijers, bij het podium naast Schoenwinkel Nobach.

Ontmoet elkaar en heb het gezellig samen! Aanstaande zaterdag centrum Olst van 16.00-20.00

Mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Kunst-en Cultuur Olst-Wijhe en Natuurlijk Olst (Ondernemersver. GO)

Nog even een praktische mededeling: Parkeren op het Kerkplein, bij Aldi en parkeerplaats Aletta Jacobsplein. www.theaterlangsdeijssel.nl



Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl