Bezoekersrecord voor Speelgoedmuseum

Het Speelgoedmuseum Deventer heeft afgelopen week ruim 3.000 bezoekers ontvangen. Een absoluut record voor het speelse museum dat nu ruim een maand is heropend. “We hebben vele honderden blije bezoekers per dag ontvangen”, glundert directeur Ewout van der Horst.

Het grote aantal bezoekers is volgens verantwoordelijk erfgoedorganisatie Deventer Verhaal te danken aan een combinatie van factoren. De herfstvakantie, het slechte weer en de geslaagde vernieuwing van het museum zorgden voor topdrukte in de twee authentieke pakhuizen uit de Hanzetijd.

Vorig jaar rond dezelfde tijd
Het nieuwe bezoekersrecord is voor het Speelgoedmuseum de grote kers op de taart. “Het is ontzettend fijn om te zien hoe gezellig en plezierig onze bezoekers het vinden in het vernieuwde museum”, vertelt Van der Horst trots. “De herfstvakantie is voor het Speelgoedmuseum de drukste periode van het jaar. Dat we bijna het dubbele aantal bezoekers ten opzichte van eerdere jaren hebben mogen verwelkomen, daar kun je alleen maar van dromen.” Door corona en de verbouwing is het museum bijna anderhalf jaar gesloten geweest.

Bezoeken zonder tijdslot
Het Speelgoedmuseum aan de Brink 47 is zes dagen per week van 11:00 tot 17:00 uur geopend. Omdat Speelgoedmuseum Deventer is aangemerkt als ‘doorstroomlocatie’ is testen voor toegang of het verplicht moeten overleggen van een coronacheckbewijs niet nodig. Alle informatie over het museum en de recent gelanceerde nieuwe buitenspeelroute zijn te vinden op www.hetspeelgoedmuseum.nl.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl