Deventer Boekenmarkt dit jaar ‘lokaal’ en aangevuld met Woordwaarde Festival

Omdat een grote boekenmarkt met duizenden bezoekers en honderden kramen dit jaar helaas nog niet mogelijk is, komt de Deventer Boekenmarkt dit jaar naar de lokale boekhandelaren toe. Aankomend weekend start een grote nationale campagne waarin bezoekers van de reguliere boekenmarkt worden opgeroepen bij hun lokale boekhandelaar een boek te gaan kopen. De winkels en webshops van deelnemers zijn te herkennen aan het boekenmarkt affiche en zijn te vinden op www.deventerboekenmarkt.nl.

De grootste boekenmarkt van Europa wordt dit jaar in ieder geval de langste boekenmarkt van Nederland. Als alle locaties van de lokale boekhandelaren aan elkaar worden gekoppeld ontstaat een route van enkele honderden kilometers lang. De organisatie hoopt dat met deze actie de fanatieke bezoekers van de jaarlijkse Boekenmarkt dit jaar massaal met hun ‘verzamellijstjes’ naar de lokale boekwinkels gaan. Alle deelnemers zijn op een interactieve kaart te vinden op de website van de Deventer Boekenmarkt en er kan uiteraard een hele week lang gezocht, gekeken en gekocht worden bij de deelnemende boekwinkels en antiquariaten.

Boekenmarkt versus lokale winkel

De organisatie van de boekenmarkt hoopt met deze actie de boekhandelaren toch in het zonnetje te zetten. Zij gaan er dan ook vanuit dat komende week reguliere bezoekers van de Deventer Boekenmarkt zeker naar hun lokale boekhandel zullen gaan. Op vrijdag en zaterdagavond wordt men zelfs doormiddel van televisie spotjes opgeroepen de komende week een boek bij de lokale boekhandelaar te kopen.

“We willen de boekencultuur levend houden, ook in tijden waarin geen grootschalige evenementen mogelijk zijn” aldus de organisatie. Voor volgend jaar staat de Deventer Boekmarkt al wel weer in de agenda: zondag 7 augustus 2022. Ook dan aangevuld met het Deventer Woordwaarde Festival dat dit jaar zijn eerste editie beleefd.

Deventer Woordwaarde Festival 2021

In de afgelopen maanden is er gelukkig ook gewerkt aan uitbreiding van het aantal activiteiten. Maandag 26 juli ging de eerste editie van het ‘Deventer Woordwaarde Festival’ van start. Met meer dan 30 activiteiten op 12 locaties een stadsfestival voor iedereen. Het festival loopt nog tot zondag 1 augustus bij diverse (culturele) organisaties in Deventer. Partijen als MIMIK, de Bibliotheek, productiehuis De Nieuwe Oost, de Deventer Schouwburg en Deventer Verhaal organiseren gedurende de week diverse (kleinschalige) activiteiten rondom taal, boeken en literatuur. Ook het bekende ‘Tuinfeest’ zal in deze week, zij het aangepast, plaatsvinden bij MIMIK.

Het programma van de aanvullende activiteiten is ook te vinden op www.deventerboekenmarkt.nl.

Powered by WPeMatico