Eervolle vermelding Nipkowschijf voor ‘De Wasstraat’

De vijfdelige documentaireserie De Wasstraat heeft een eervolle vermelding gekregen bij de nominaties voor de Nipkowschijf. De serie over de Deventerse wasstraat Matz Carwash werd betiteld als ‘een verborgen parel op NPO 2’.

Eigenaar Martin Kniest is dolblij met de eervolle vermelding: “Hoe trots kun je zijn! Na de app van Beau en het telefoontje van Jeroen begreep ik dat het echt bijzonder was. Fantastisch en wat een eer.” De Wasstraat hield Nederland in januari vijf afleveringen in zijn greep en gaf daarmee een uniek inkijkje in een moderne wasstraat waar de medewerker centraal staat. “Tientallen, honderden reacties per dag en heel veel mensen die speciaal naar Deventer komen om de jongens van De Wasstraat te zien,” zo liet Martin Kniest eerder weten aan RTV Oost.

Srebrenica – de machteloze missie van Dutchbat, Nieuwsuur en Even Tot Hier zijn uiteindelijk genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf 2021 en maken op 24 juni kans om de oudste televisieprijs in de wacht te slepen. De Wasstraat was tevens ook genomineerd voor de Televiziering, maar heeft het niet tot de derde voorronde gehaald.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl