GA Eagles onderuit zonder beleving en focus

Go Ahead Eagles verloor zaterdagavond in Rotterdam van Sparta met 1-0. Het duel verdiende eigenlijk geen winnaar, maar de thuisclub creëerde wel de gevaarlijkste kansen. Eén daarvan viel pardoes binnen; Auassar werd de matchwinner.

In het eerste kwart had de ploeg van Simonis het heft in handen, echter na de ‘time-out’ van Fräser kantelde het duel. Het is een veelgebruikte truc van de oefenmeester van Sparta, de doelman faket een blessure en de overige tien zijn direct terug te vinden bij de trainer. Die haalde zijn backs terug waardoor het plan van Simonis vastliep.

Na de thee joeg invaller Thy het speeltuig net over de winkelhaak van Noppert na een klein uur spelen. Tien minuutjes later moest Idzes ingrijpen op het middenveld. Die vrije trap dwarrelde het strafschopgebied binnen waar aanvoerder Auassar, tussen drie paarshemden in, ongehinderd kon raakknikken. Het gaf de thuisploeg extra moed en energie om Go Ahead Eagles schaakmat te zetten.

Want de Deventer formatie oogde al traag, na die treffer leek het wel of het geloof er uit was. Direct werd Botos ingezet voor Idzes zodat de vijfmans defensie werd opgeheven. Quasi ongeïnspireerd bleef het doorbreien en creëerde het nauwelijks iets. Botos schoot eindelijk tussen de palen tien minuten voor tijd en zes minuten later strandde Sparta invaller Jans op de nieuwbakken papa Noppert na een fikse spurt van Engels.

In de slotfase werden eigenlijk alle beschikbare aanvallers gebracht echter bereikte hun nimmer een fatsoenlijke voorzet. Brouwers had een schotje uit de tweede lijn, maar sluitpost Okoye gebruikte de inzet om veel tijd te winnen. Een kansloze nederlaag tegen de lantaarndrager in een degradatiewedstrijd waarin eigenlijk alleen Sparta wist te knokken.

Direct na afloop sprak Salland1 verslaggever Erik van Luttikhuizen met assistent trainer Paul Simonis (Kees van Wonderen was positief getest op het Coronavirus en zat thuis). Daarnaast kwam ook Philip Rommens voor de microfoon van Salland1. Onderstaand zijn die gesprekjes terug te luisteren.