Go Ahead Eagles presenteert shirts voor seizoen 2022/2023: KOWET Style!

Een klassiek rood shirt met een gele baan, voorzien van een moderne twist. Dat is het thuisshirt voor seizoen 2022/2023 waarin Go Ahead Eagles op zaterdag 25 juni aantreedt tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen SV Terwolde. In uitwedstrijden draagt het team van trainer René Hake dit seizoen een paars geblokt shirt. Als keepersshirt is gekozen voor een vintage zwart tenue.

“Het uitgangspunt was een voetbalshirt, dat ook fashionable is”, zegt linksback Bas Kuipers, die samen met rapper en zanger Snelle een belangrijke rol speelde in de keuze voor het nieuwe uitshirt. “Dus een shirt dat te dragen is naar de stad, school of het strand op een jeans. Het shirt is een combinatie van heritage: paars is de ‘derde’ clubkleur van Go Ahead Eagles en ook het uittenue van 1993/1994 was een geblokt shirt, alleen destijds was de kleur blauw-zwart.”

Het unieke van het uitshirt is dat Go Ahead Eagles dit seizoen met KOWET op de borst zijn uitwedstrijden zal spelen. Met dank aan grootaandeelhouder Kees Vierhouten, die het ontwerp van het shirt en het verhaal erachter zo mooi vond, dat hij afstand deed van de naam van Jumper de Diersuper op de voorkant van het shirt. Als ode aan de Eagles-supporters en het ontwerp van Snelle en Bas, besloot Vierhouten – destijds nog geen grootaandeelhouder – zowel de positie op de voor- als achterzijde van het uitshirt te ‘kopen’ om Jumper op de achterkant te kunnen plaatsen en de gevleugelde term KOWET op de voorkant.

In navolging van voormalig Eagles-keepers Peter Rufai en Jan Bos – de vader van Snelle – zullen de doelmannen van Go Ahead Eagles in het seizoen 2022/2023 in een vintage zwart shirt keepen. Het nieuwe thuisshirt wordt gekenmerkt door de klassieke rode kleur met een verticale gele baan, voorzien van een moderne twist. Uniek is dat de baan is doorgetrokken en niet onderbroken wordt door een rode horizontale balk, met dank aan de shirtsponsoren van Go Ahead Eagles. De gele baan kent rafelrandjes aan de zijkant als moderne twist.