Open dag Overkempe trekt veel bezoekers

Zaterdag vierde de woon- en werkgemeenschap Overkempe aan de Koekoeksweg het 30-jarig bestaan in Olst. Op haar terrein werd daarom een Open dag gehouden die mede door het mooie weer veel belangstelling trok.

Overkempe is een woon-werkgemeenschap waar mensen met een verstandelijke handicap en talenten, het dagelijks leven delen.

Zo vinden ze vanuit hun antroposofische inspiratie de jaarfeesten belangrijk. Mensen worden zich zo bewust van het jaarverloop en de verbondenheid met de natuur, omgeving en elkaar.

Waterspel op de vijver. Zowel om zelf te beleven of om als kijkspel van te genieten.

Tijdens het feest op zaterdag 25 juni 2022 stond ‘kunst’ centraal in alle vormen. Men was er vanaf 11.00 uur welkom om rond te kijken, te proeven, te ontmoeten en te beleven. Zo kom men tijdens de kunstroute de meesterwerken van de bewoners bewonderen, maar ook te kopen tijdens de Kunstveiling.

Er werd flink geboden tijdens de Kunstveiling

Er was een wandelroute uitgestippeld die langs de vele kunstwerken voerde. Grote delen van de route liepen over het nieuwe Zintuigenpad. Naast de vele activiteiten en de markt met Overkempe-producten waren er ook diverse kraampjes waar u iets kon kopen voor de inwendige mens. En daar werd veel gebruik van gemaakt.

Verder waren er spel- en doe activiteiten in het teken van de Sint Jan-viering en vele kramen met leuke, mooie en handige spullen gemaakt door de bewoners.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico