100 woningen in wijk Broekslag Wijhe klaar voor de toekomst

SallandWonen heeft het verduurzamings- en onderhoudsproject bij 100 woningen in de wijk Broekslag afgerond. De woningen zijn klaar voor de toekomst. Het is mooi geworden en de rust in de straten is terug.

Energiezuinig en comfortabel wonen De woningen zijn gebouwd tussen 1950 en 1967, en waren nu toe aan verduurzaming en onderhoud. Hierdoor is het comfort in de woningen verhoogd en het energieverbruik verminderd. Daarmee hebben ze ook weer een frisse uitstraling gekregen en zorgen de zonnepanelen voor groene en goedkopere energie.

Bijzondere badkamerverbouwing

In de wijk hebben we bij de verschillende type woningen passende duurzaamheidsmaatregelen getroffen. Zo kreeg een aantal woningen een compleet nieuw geïsoleerd dak en bij andere woningen werd het dak van binnenuit geïsoleerd. Er is gevel- en vloerisolatie aangebracht en veel woningen kregen nieuwe kozijnen met HR++ glas met goed afsluitbare ramen. Daardoor en door de ventilatiesystemen zijn de woningen naast energiezuiniger ook nog eens veiliger geworden.

De duplexwoningen aan de Torenstraat en W. de Zwijgerlaan hebben ook nog een heel bijzondere badkamermetamorfose ondergaan. Bijzonder, omdat in de grote appartementen, met 3 slaapkamers, de 3e slaapkamer werd omgetoverd tot 2 badkamers. Eén voor het appartement zelf en de andere voor het naastgelegen kleinere appartement, met 2 slaapkamers. Zo kregen beide buren uiteindelijk 2 slaapkamers en een nieuw vergroot toilet en ruime badkamer. Hiermee is langer zelfstandig wonen mogelijk geworden.

Nieuw onderkomen voor de beschermde dieren

We hebben ook gedacht aan de in de wijk aanwezige beschermde gevleugelden, zoals de vleermuis, de gierzwaluw en mus. Voor hen zijn in en aan de gevels nieuwe nestgelegenheden gemaakt.

Logeren in de wijk

De bewoners van de duplexwoningen konden tijdens de grote badkamerverbouwing tijdelijk wonen in een compleet ingerichte ‘logeerwoning’ aan de Beatrixlaan. ‘Dat was wel héél prettig geregeld!’: vindt een bewoner. ‘We kregen afdekmateriaal voor de meubels die we in de woning achterlieten en een container om spullen in op te bergen. Met een koffertje met kleren en toiletspullen konden we zó intrekken in een compleet ingericht huis. Alles was aanwezig. Je kon het zo gek niet bedenken of het was er! Zelfs een zakje met wasknijpers! En toen we weer terug gingen? Was de bouwrommel weg en alles mooi, schoon en geverfd. En de huurverhoging die daar tegenover staat? Dat is het meer dan waard!’

Begrip, geduld, vertrouwen

Els, bewonersconsulent van SallandWonen, is vooral heel tevreden over de goede samenwerking met de bewoners en de vakmensen van aannemer Salverda Bouw. ‘Dankzij hun wederzijds begrip, geduld en vertrouwen is het goed verlopen en is het resultaat mooi geworden.

Een bewoner vertelt: ‘Natuurlijk weet je wel dat het eerst erger moet worden om het beter te krijgen. Toch viel het niet altijd mee hoor, met al die vakmensen over de vloer, met lawaai en stof. Maar, dat moet gezegd worden: ze ruimden elke avond alles weer netjes op. En als het niet liep zoals ik had gehoopt, of toen corona de planning in de war bracht, kon ik altijd goed terecht bij Danny, de uitvoerder van Salverda Bouw. Van mij heeft hij 150 punten verdiend! Hij had altijd oor voor me en snel een goede oplossing paraat. Dat was wel heel fijn!”

De twee woongebouwen aan de Beatrixlaan 2 – 32 maakten geen deel uit aan het onderhoudsproject. Deze woningen gaan in 2023 plaats maken voor nieuwe, duurzame en betaalbare woningen en appartementen. (info opwww.sallandwonen.nl)

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico