Damhoeve Buitengewoon Wonen start nieuw jaar direct goed met mijlpaal

Naar sommige momenten kun je heerlijk uitkijken. Dat de kap van een woning of pand erop zit is absoluut zo’n mooi ijkpunt. Bij Damhoeve Buitengewoon Wonen in Dalfsen is dat niet anders. “De kap van de 20 woonzorgappartementen zit erop en daarmee is ons woonzorgcomplex nu wind- en waterdicht. Daar zijn we blij mee, want nu kunnen we beginnen met afwerken en inrichten”, vertelt Ina Brinkhuis enthousiast.

In het voorjaar van 2022 werden de oude stallen van Gert en Ina afgebroken en een maand later konden de heipalen de grond in. De bouw van 20 zorgappartementen voor mensen met dementie ging daarmee officieel van start! Alles wordt gebouwd in de stijl van de boerderij en dus komen er 2 ‘stallen’ met 10 kamers en worden deze gedeeltes met elkaar verbonden door een ontvangstruimte die eruitziet als hooiberg. Alle bewoners krijgen een eigen appartement met sanitair en een klein tuintje. Daarnaast zijn er 2 ruime woonkamers. Het gehele project komt onder de paraplu van een nieuwe stichting te vallen.

Zorgen vanuit het hart De bouw van de Damhoeve loopt mooi volgens schema. Het ziet er nu naar uit dat de eerste bewoners met dementie in mei welkom geheten kunnen worden. “Nu de kap erop zit kunnen we door naar de volgende fase. Het afwerken binnen, het inrichten en het zoeken naar diverse zorgprofessionals. En dat is nog een hele klus. We zoeken mensen die anders naar de zorg kijken en met ons willen bouwen aan een nieuw woonzorgconcept. Mensen die zorgen vanuit het hart.”

Ina en haar team kunnen niet wachten om te starten met dit unieke woonzorgconcept. “Onze missie is onze bewoners met geheugenverlies een veilige gezinssfeer te bieden en te zorgen dat ze gebruik kunnen maken van 24-uurszorg, ondersteuning en activiteiten. We willen bouwen aan een mooi zorgteam dat bestaat uit helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Natuurlijk zijn vrijwilligers ook van harte welkom om bij ons te komen helpen. Het plan is om in februari de eerste sollicitatiegesprekken te voeren. Geïnteresseerden kunnen nog tot en met 29 januari solliciteren. In de tussentijd is er voor ons nog genoeg werk aan de winkel”, vertelt Ina lachend.

Wil je meer informatie over de zorgappartementen of over de vacatures van de Damhoeve kijk dan op www.damhoeve.nl of bel Ina via 06 46 06 16 97.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico