37e Dansgardefestival Olst in de Hooiberg

Carnavalsvereniging Iesselzotten Olst organiseert op 15 januari 2023, traditie getrouw de derde zondag van januari, voor de 37e keer het Dansgardefestival in Olst. In sporthal de Hooiberg zullen 14 verenigingen met in totaal 48 optredens aanwezig zijn. De organisatie spreekt van een prachtige bezetting. Ze komen van heinde (Boskamp) en verre (Noordwijkerhout).

De deelnemende dansgardes strijden onder andere om de Gemeentebokaal, de Plus Olst bokaal, De popschool Olst-Wijhe bokaal en de aanmoedigingsbokaal van carnavalsgroep De Droadnaegels. Een deskundige jury beoordeeld de verschillende  garde- en showdansen.  Met zo’n 700 bezoekers en deelnemers is het Dansgardefestival één van de grootste pré-carnaval evenementen in de regio en tevens één van de grootste indoor sportevenementen.

Wethouder Hans Olthof opent het festival om 10:50 uur zodat de dansers kunnen starten om 11:00 uur. Omstreeks 17:00 uur starten we met de prijsuitreiking waar waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt de gemeentebokaal zal uitreiken. De entree op deze dag betreft 5 euro, (kinderen en 65 plussers 2 euro)