Geslaagde opruimactie vuurwerkresten

Het is een mooie traditie dat bewoners in Deventer snel, makkelijk én gratis hun vuurwerkresten kunnen inleveren. Zelf bij elkaar vegen, en vervolgens een koeriertje aanmelden of de vuurwerkresten inleveren bij een van de containers die verspreid over Deventer staan.

Op vier plekken in de gemeente zijn op 2 januari (van 11.00 tot 14.00 uur) de containers te vinden. En daar wordt goed gebruik van gemaakt!

Veiligheid staat voorop bij deze schoonmaakactie. Als de troep is opgeruimd kunnen kinderen en jongeren geen blindgangers meer afsteken. Met een simpele veegactie als deze redden we in Deventer al gauw een handvol vingers en een paar ogen. Bovendien begint het nieuwe jaar zo met schone straten en voorkomen we dat veel giftig afval in het grondwater verdwijnt.

Gezellige drukte bij de containers

De afgelopen twee jaar mocht er – vanwege corona – geen vuurwerk worden afgestoken en het is dan ook even de vraag of bewoners de containers weten te vinden. Dat blijkt gelukkig zo te zijn. Bij alle containers loopt het lekker door en wordt er veel vuurwerkafval ingeleverd. Veel bewoners laten zich een verse oliebol en een kop koffie goed smaken.

‘Fijn dat het kan’, is een veelgehoorde opmerking van bewoners. ‘Het is een kleine moeite om het even bij elkaar te vegen en een goede zaak dat ik het niet in mijn eigen containerhoef te doen.’

Vrijwilligers

Naast de medewerkers van Circulus en De Schoon Familie zijn er bij alle containers ook de nodige vrijwilligers actief. Met een vriendelijke lach en een welgemeend ‘De beste wensen!’, helpen ze zakken uitladen en in de container gooien. En delen natuurlijk oliebollen uit!

Koeriertjes

Vanaf 2 januari kunnen bewoners bij Circulus een “vuurwerkkoeriertje” aanmelden; vuurwerkafval dat is verzameld in zakken of dozen en aan de straat gezet. De medewerkers van Circulus halen het gratis op. Voordeel is dat het afval niet in de eigen afvalcontainer hoeft en bewoners dus niet voor het verwerken en afvoeren hoeven te betalen. Ook daar is veel gebruik van gemaakt en dat ophalen gaat de hele eerste week van januari nog door.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico