Praat mee over bezuinigingen

De gemeente Olst-Wijhe nodigt haar inwoners uit om mee te denken over de geplande bezuinigingen. Volgens de gemeente zijn er ongeveer 60 manieren om de begroting sluitend te krijgen. Om een weloverwogen beslissing te nemen, krijgen de inwoners inspraak.

De coronacrisis heeft ook bij de gemeente Olst-Wijhe er flink ingehakt. Daarnaast zijn de kosten van de jeugdzorg en Wmo dermate gestegen dat de begroting niet meer sluitend is. Naar verwachting zal er meerdere miljoenen moeten worden bezuinigd, wat ergens ten koste van moet gaan. Om een weloverwogen besluit te nemen, gaat de gemeenteraad in gesprek met de inwoners. De inwoners van zowel Olst als Wijhe kunnen komende weken mee praten via een online peiling. Daarnaast zijn er drie online gespreksavonden gepland, waar de raad antwoord kan geven op prangende vragen.

Door de inwoners een stem te geven in de naderende plannen van de raad, hoopt de gemeente draagvlak te creëren voor de komende bezuinigingen. Tevens is het van belang om een weloverwogen beslissing te gaan maken. Naar schatting zal het in eerste instantie gaan om een bedrag van 2.5 miljoen dat bezuinigd moet gaan worden. De komende dagen ontvangen alle inwoners een brief op de deurmat met daarin meer informatie over de inspraakavonden en de online peiling.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl