Reuring in Salland: toekomstvisie maken we samen!

Het is tijd voor een nieuwe toekomstvisie voor Salland, want Salland verandert. Welke kant gaat het op? Wat gaat hier goed? Wat is hier nodig? Op donderdag 10 maart en donderdag 14 april werken we vanuit De Kracht van Salland aan een nieuwe toekomstvisie voor Salland. Iedereen die actief mee wil denken over de toekomst van Salland is van harte welkom in het Holstohus in Olst.

In 2013 maakten een paar honderd Sallanders een toekomstvisie voor Salland. Daaruit ontstond De Kracht van Salland en honderden initiatieven van Sallandse bewoners, ondernemers, verenigingen, stichtingen en organisatie. Allemaal initiatieven, klein en groot, die meerwaarde hebben voor Salland en de Sallanders voor de leefbaarheid, economie en duurzaamheid. Zo ontstond een netwerk van Sallanders, die samenwerken en elkaar ontmoeten in de Salland Cafés.

Nieuwe visie

En nu is het dus tijd voor een nieuwe visie. Het gaat over Salland, het platteland, de dorpen, de mensen, de landbouw, de natuur, het landschap, energie, voedsel, toerisme, wonen, werken, onderwijs, jongeren, ouderen, zorg, … Of je hier woont of werkt, dat maakt niet uit. Iedereen die zich verbonden voelt met Salland en het leuk vindt, kan meedoen. Het zou mooi zijn als zo veel mogelijk Sallanders samen een nieuwe toekomstvisie maken! Doe je ok mee?

Niet in de bureaula

De visie gebruiken we als basis voor het nieuwe Leader programma (2023-2027), Salland Deal, Salland Marketing en 4D Sociale kwaliteit. Een visie geeft richting. Een visie waar een paar honderd Sallanders aan hebben meegewerkt, geeft een gezamenlijke richting en verbindt. Dat zit straks tussen onze oren en in onze vezels. Iedereen in Salland kan op één of andere manier deze visie als gezamenlijke richting en inspiratie gebruiken.

Meedoen?
We nodigen je van harte uit op:

donderdag 10 maart 2022, 13.30 – 21.30 uur en/of

donderdag 14 april 2022, 13.00 – 18.00 uur

Aanmelden voor een of beide bijeenkomsten via www.dekrachtvansalland.nl