Activiteiten Dorpshuus Heino

Workshop voetmassage
Onze voeten zijn heel belangrijk en verdienen wel wat extra aandacht. Op dinsdag 21 januari 2020 kun je van 19.30 tot 21.30 uur in het Dorpshuus Heino leren hoe je iemand op een prettige en verantwoorde een voetmassage kunt geven. Je gaat zelf aan de slag: onder leiding van Pedicure Maris oefenen we een aantal technieken op elkaars voeten. Hierdoor ervaar je wat voetmassage met je doet en leer je de rust en kalmte kennen die je kunt overbrengen.
Ook krijg je informatie over de producten van Pure Jo, een natuurlijke verzorgingslijn die ook tijdens de workshop wordt gebruikt. Aan het eind van de avond ontvang je een Goody Bag: een tasje met een flesje amandelolie en een flyer met de handgrepen en instructies die je tijdens de avond hebt geoefend. Zo kun je meteen thuis aan de slag! De kosten zijn 25 euro. Je kunt je tot 14 januari 2020 opgeven bij de balie van het Dorpshuus Heino of via workshops.
Lezing: Pelgrimstocht door Japan
Op woensdag 29 januari zijn Cees en Aly Wagenvoorde te gast in het Dorpshuus om te vertellen over hun reis naar Japan. Cees en Aly liepen een aanzienlijk deel van een pelgrimstocht op het Japanse eiland Shikoku. Een eeuwenoude route, die in totaal tussen de 1200 en 1400 km lang is.
“Vier weken lang gingen we te voet door de prachtige natuur en langs eeuwenoude tempels. Een van de aspecten van een pelgrimstocht is verandering. Wie een lange wandeltocht maakt, verandert. Je moet immers bereid zijn om je over te geven aan wat je tegenkomt op je pad. Plannen worden soms doorkruist, en je krijgt moeilijkheden te verstouwen. Toch had het lopen ver van huis en haard een grote aantrekkingskracht op ons. Een duidelijke eindbestemming voor deze tocht hadden we niet. Zo’n 500 km lopen zou mooi zijn, in de beperkte tijd die we tot onze beschikking hadden… We schaften een wit hesje en een houten (wandel-)stok aan bij Tempel 1 en gingen op pad”, aldus het echtpaar.
De lezing geeft een impressie van een niet-alledaagse tocht. Een zware route, met verstilde tempelterreinen, eenvoudige onderkomens en bijzondere belevenissen. Kortom, alle ingrediënten voor een interessante lezing zijn aanwezig. De lezing begint om 19.30 uur en de entree is 6,50. Kaartjes zijn verkrijgbaar via lezing of aan de balie.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Activiteiten Dorpshuus Heino verscheen eerst op Salland TV.