Ans Stegeman draagt het stokje over

Ans is al jaren hét vaste gezicht van Het Dorpshuus in Heino. Zij gaat dan nu toch echt het stokje overdragen aan Jan Pruis. Ook alweer zo’n 30 jaar actief in het dorp en dus ruimschoots bekend met iedereen die hier zijn gezicht laat zien.

Een mooie uitdaging voor Jan, die uit het sociale werk komt. Hij heeft al een tijdje met Ans meegedraaid die het beheer 10 jaar heeft gedaan in het Dorpshuis op deze locatie. Jan is al aardig ingewerkt en gaat tezijnertijd wel met eigen ideeen komen maar eerst maar eens gaan draaien en kijken hoe dat gaat. “Er komt toch nog veel bij kijken, vertelt Ans. Dan kom je er achter dat hier echt veel te regelen valt, van clubjes die je helpt met opzetten, de programmering en het inzetten van vrijwilligers. Er komt ook veel administratief werk bij kijken. Het is daarom ook een misvatting dat een dorpshuisbeheerder altijd tijd heeft om veel koffie te drinken en te kletsen, al neemt ze daar heus tijd voor. “Ik ben dan ook erg blij met de hulp en invulling van Dagbesteding NiLoKa, zij sturen de mensen aan met een beperking en regelen allees verder zelf. Ze zijn er vanaf het begin van de opening van het Dorpshuis bij,” vertelt Ans

We willen vooral faciliterend zijn en de groepjes met eigen activiteiten helpen we vooruit maar ze redden zichzelf goed. Van handwerkclub tot koersbalvereniging. Ze hebben allemaal een eigen plek.”

Wat Ans erg leuk aan haar functie heeft gevonden is het opzetten van het Filmhuis en diverse andere activiteiten. “Steeds nieuwe dingen verzinnen met hulp van de gemeenschap is erg leuk maar ook nodig voor de leefbaarheid van het dorp. Maar zonder gemeenschapsgelden en vrijwilligers kunnen we niet draaien, hier in het dorp wordt dat gelukkig ook gedragen.

Jan heeft er zin in en Ans verdwijnt niet geheel uit beeld, ze blijft vrijwilligerswerk doen maar het is volgens haar eigen zeggen mooi geweest en het is nu tijd voor andere hobby’s en familie. Op 29 april neemt Ans dan echt afscheid voor alle belangstellenden. Iedereen is welkom tussen 15.30 en 17.30 uur in het Dorpshuis in Heino.

Powered by WPeMatico