De IJsselloop, misschien wel de mooiste omgevingsloop van Overijssel

Via het centrum van Deventer richting de brug naar De Worp en terug, langs de IJssel is dit een prachtige omgeving voor het jaarlijkse hardloopevenement, altijd op de tweede zondag van april. Dit jaar viel de 16e editie exact op de 16e van april. Erick van Zijl, voorzitter van de IJsselloop liet aan Salland1 weten erg tevreden te zijn over de opkomst en de sfeer. “Dit jaar hebben we een extra loop geopend voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Om ze de ruimte te geven tijdens het lopen dit dit een aparte afstand. Een start apart en apart voor jou. Wel 50 deelnemers hebben zich hiervoor aangemeld.”

Het sportieve evenement was dit jaar gekoppeld aan het goede doel Nationaal Fonds voor de Gehandicaptensport en Erick van Zijl toont trots het al opgehaalde bedrag van ruim 3500 euro. “Alle afstanden zijn flink vertegenwoordigd maar de inschrijvingen voor de 5km waren al snel volgeboekt, en een mooie mix van jong en ouder,” aldus Erick.

Eigen tenue 

Veel bedrijven en instellingen lopen met een eigen shirt. Zo ook het team van Yarin Jeugdhulp. De jongste deelnemer van dit koppel is Tom en hij denkt de 5 km binnen een half uur te lopen. Tegen 15.00 loopt de Brink vol met toeschouwers voor de laatste afstand. Na afloop is er tijd voor een drankje, wat lekkers en vinden velen de weg naar de massagetafel. Een masseur van Antvelink fysiotherapeuten meldt dat veel lopers toch wat last hebben van de kuiten en hamstrings. Dit is snel en professioneel te verzachten.

Een mooie opkomst, met een mooi geldbedrag voor een goed doel als resultaat, de organisatie kijkt terug op een fijne sportieve dag. Volgend jaar weer!

De uitslagen zijn de vinden op https://www.athlinks.com/event/35429/results/Event/1047537/Course/2353141/Results

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico