De Kern in Raalte organiseert Themabijeenkomsten over en voor samengestelde gezinnen

De Kern in Raalte organiseert de komende maand drie themabijeenkomsten over samengestelde gezinnen. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die hun gezinnen samenvoegen. Dat is wat vaak gebeurt als er na een scheiding met een nieuwe partner een nieuw gezin ontstaat. Dat gaat niet altijd vanzelf en is soms een bron voor problemen bij alle betrokken en niet in de laatste plaats voor de kinderen.
Tijdens de themabijeenkomsten worden handvatten en tips aangedragen en kunnen de deelnemers hun ervaringen met elkaar delen.

Een gescheiden gezin
Gezinnen samenvoegen is ingewikkeld. Er wordt immers veel samengevoegd: twee culturen, twee opvoedstijlen en verschillende regels, normen en waarden. En vaak draaien de kinderen ook mee in andere gezinnen. Dat is niet alleen ingewikkeld, maar ook belangrijk. Het gaat immers om belangrijke relaties; tussen partners, maar zeker ook tussen ouders en kinderen. Tijd en geduld zijn belangrijke factoren. Maar het helpt ook om van de ervaring van anderen te leren.
Daarom organiseert De Kern drie themabijeenkomsten waarin samen met ouders van samengestelde gezinnen kennis en ervaring worden uitgewisseld.

Een veilig klimaat om groot te worden
In drie themabijeenkomsten krijgen de deelnemers handvatten en tips om de vraagstukken uit hun gezinnen aan te pakken. Voor een deel is dat de kennis en ervaring van de sociaal werker van
De Kern, maar minstens zo belangrijk is het dat de deelnemers hun problemen en oplossingen aan elkaar doorgeven. Dat doen zij aan de hand van drie hoofdthema’s: rollen in het gezin, afspraken maken en omgaan met het nieuwe gezin en het kind.
Het doel van de bijeenkomsten is om bij te dragen aan een goed functionerend samengesteld gezin. Want daarin kan iedereen gelukkig zijn en hebben kinderen een veilig klimaat om zich te ontwikkelen.

Aanmelden en informatie
De themabijeenkomsten zijn bedoeld voor mannen en vrouwen in een samengesteld gezin. Ze vinden plaats op dinsdag 29 oktober, dinsdag 19 november en dinsdag 3 december, van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Kulturhus in Raalte. Deelname is gratis.
Aanmelden kan bij de sociaal werkers van De Kern, Anneke Krijgsheld en Roelien van Lenthe via a.krijgsheld@stdekern.nl of 0570 – 547300.

Het bericht De Kern in Raalte organiseert Themabijeenkomsten over en voor samengestelde gezinnen verscheen eerst op Salland TV.