De laatste loodjes voor achtstegroepers van De Rietkraag in Raalte

De achtste groep van de basisschooltijd is een bijondere groep en de afsluiting van de basisschool hiermee een ware mijlpaal. Je bent nog nooit zo lang in een groep geweest en groeit letterlijk mee met elkaar.
Groep 8 van basisschool De Rietkraag hebben vandaag de generale repetitie voor de eindmusical “Wie steelt de show?”
Leerkracht Hans Nijboer heeft deze vakkundig en fanatiek begeleid.
“Goed rechtop staan, beweging ondersteunt je tekst, knallen! Nog een keer!

Hij heeft aan deze musical extra teksten toegevoegd, iedere leerling heeft tekst dat zorgt ervoor dat iedereen kan shinen. Ook groep 7 doet mee als achtergrondkoor.
Het lijkt erop dat alles er wel goed inzit, totdat de zangeres die de rol van karakter Shirley speelt heel even de tekst kwijt is. Dit lost Hans op door twee klasgenoten mee te laten zingen. Ze kan dan zo de draad weer oppakken. De groep is enthousiast, ook in de dansjes. Morgen mag het dan voor het echie, met de kostuums aan optreden voor familie en vrienden in het Hoftheater. Dit is al zo’n 20 jaar de vaste locatie voor de eindmusical van deze school.

Maar wat vinden de kinderen er zelf van? En waar gaat de musical over?
Dat vraag ik aan Jelte, Demi en Sofia in het spellokaal waar de decors staan opgesteld. https://youtu.be/FSarmRtgem4

Jelte heeft nog nooit een musical gedaan maar vond het erg leuk om te doen. Maar nou ook weer niet zo leuk dat hij op theaterles wil. Hij heeft wel zin om naar de middelbare te gaan. Hij gaat VWO+ doen. Sofia en Dewi gaan ook naar het Carmel College, dus ze gaan elkaar zeker nog zien. Eerst maar afscheid nemen van deze school, dat geldt ook in zekere zin voor meester Hans. Volgend jaar gaat hij het rustiger aan doen, maar hij gaat zeker niet uit beeld. Volgend jaar gaat hij zich inzetten voor het coachen van toekomstige onderwijzers op deze school, daar heeft hij erg veel zin in. Ook nog een dag in de week voor de klas bij groep 8 maar regelen van musical en schoolkamp laat hij voortaan aan een ander over, al heeft hij dit graag gedaan al die jaren.

De kinderen maken nog een mooi cadeau voor de school, voorzien van alle namen. Als alles achter de rug is, mogen ze de tassen in de lucht gooien. En daar kijken ze naar uit, want dat is traditie op deze school, vertelt Sofia.

Want de tijd tikt door
Zo vlug
Die tijd komt niet terug
Pak je kans en geniet van wat het leven je biedt
Voor jou en mij

Dé boodschap voor groep 8