De Wijze Kater verovert de harten van het publiek

Toneelvereniging Herman Heijermans uit Olst heeft sinds haar oprichting in 1926 jaarlijks minimaal een voorstelling opgevoerd. Er is slechts twee keer een korte pause geweest, tijdens de Tweede Wereldoorlog en tijdens corona.

De Wijze Kater werd gespeeld door Sandra Huisman

Dit weekend stonden ze met het satirisch toneelstuk “De Wijze Kater” – onder regie van Peter van Dijk – op de planken in stampvol Holstohus. Het stuk werd in 1917 geschreven door de naamgever van de toneelvereniging Herman Heijermans en is nog steeds actueel en heeft nog niet aan kracht ingeboet.

De ratten gespeeld door gastspelers zetten het hele paleis en de zaal voortdurend op stelten

Het toneelstuk laat zien dat macht en status tot corruptie leidt. De kater geeft aanvankelijk niet om macht, maar op het moment dat hij bovenaan de maatschappelijke ladder komt te zien, gedraagt hij zich als dictator die het gewone volk schoffeert en vernedert.

Prinses Regina gespeeld door Lynn Veenendaal

Het klinkt allemaal serieus maar het zwart-witte decor, ontworpen door Hans Meulman zag er uit alsof het zo uit een stripverhaal kwam.

Mede hierdoor werd het toneelstuk een tweeënhalf uur durend sprookje en bleef tot aan het einde toe boeiend om te blijven zien.

Slager Nico van Leeuwe

Met name Nico van Leeuwe (32) uit Olst kreeg regelmatig de lachers op de hand in zijn rol als lakei en en met name in het derde bedrijf als de boze slager, waarin het publiek duidelijk het typetje Bob de Rooij meenden te herkennen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico