Dit jaar alweer de 23e Appelloop

Op 18 september a.s. wordt de drieëntwintigste Appelloop georganiseerd als start van het Olsterfeest. In de jaren 90 hebben Frans Driessen en William Kleinboneschate het initiatief genomen om een hardloopwedstrijd in Olst te organiseren. De eerste tien jaar zijn het ook Frans en William geweest die de gehele organisatie naar zich toe hebben getrokken. Op dit moment bestaat de organisatie Stichting Olst-Wijhe in Beweging uit de volgende vijf Olstenaren: Marinus Jaspers, Frank Jansen van der Sligte, Gemma Harmelink, Tino Verburg en Leo Pelgröm.

Het aantal deelnemers is ondertussen gegroeid tot boven de 700. Elektronische tijdwaarneming waarbij de tijden van alle lopers worden geregistreerd wordt gezien als een vanzelfsprekendheid. Toch, is de sfeer van het gezellige kleinschalige loopevenement behouden. Nog steeds gaat iedere deelnemer van de 5 en 10 km met een zak appels naar huis. De kinderen krijgen een herinneringsmedaille en een appel.
Nieuwe sponsors
Om de inschrijfkosten laag te houden en de kinderen t/m 12 jaar gratis te laten meedoen, doen wij een beroep op vele plaatselijke en regionale sponsors. Wij zijn blij dat we kunnen melden dat wij met ingang van deze jaargang ondersteund worden door maar liefst 3 topsponsors; dit zijn Elshof Metaaldak, Isfordink Olst Bedrijfswageninrichting en Notariaat Salland, vestiging Olst.

Wijzigingen
In het verleden kreeg de klas van het snelste meisje het gewicht van het meisje in appels op school gebracht. We hebben gemeend deze prijs genderneutraal te maken. Vanaf dit jaar krijgen het snelste meisje en de snelste jongen een kist vol met appels op hun school bezorgd.
Voor de snelste heer en dame uit de gemeente Olst-Wijhe op de vijf en tien kilometer zijn er afzonderlijke prijzen en eervolle vermeldingen. Ook wordt de oudste gefinishte dame en heer van de 5 of 10 km in het zonnetje gezet.

Bedrijvenloop
De Bedrijvenloop gaat over 5 km. Bedrijventeams bestaan uit minimaal drie personen en maximaal vijf personen. Een team bestaande uit alleen dames krijgt tijd in mindering gebracht. Voor meer informatie; zie www.appelloop.nl Om te corresponderen over de bedrijvenloop kan gebruik gemaakt worden van het volgende mailadres en telefoonnummer: bedrijvenloop@appelloop.nl en 06-51200995 (Tino).

Programma
Het programma is ten opzichte van vorige jaar niet veranderd. Er wordt om 17:30 uur begonnen met de kinderlopen voor verschillende leeftijdsgroepen. Hierbij starten de jongens en de meisjes in de twee jongste categorieën apart omdat er op die leeftijd een behoorlijk krachtsverschil is tussen jongens en meisjes. De meisjes werden in het verleden regelmatig bij de start omver gelopen. Voor de volwassenen en jong volwassenen zijn er de vijf en de tien kilometer.

Sluitingstijd inschrijving
De laatste vernieuwing die nog te melden valt is de sluitingstijd van de inschrijving. In verband met de nodige voorbereidingstijd om de deelnemerslijsten gereed te krijgen is besloten om de sluitingstijd te vervroegen naar 17 september om 18:00 uur.

Het bericht Dit jaar alweer de 23e Appelloop verscheen eerst op Salland TV.