Drie Deventerse kinderen krijgen jeugdlintje voor verdienstelijk werk

Bron: Gemeente Deventer

Gisteren hebben Lise Rinsma en de broers Eyzo Spikker en Roaz Spikker uit handen van burgemeester Ron König een heus lintje ontvangen voor een bijzondere bijdrage aan de maatschappij.

Collecteren en sleutelhangers verkopen

Lise Rinsma zet zich enorm in voor de Stichting Hoop Voor Suriname. Ze heeft ruim honderd sleutelhangers gemaakt en verkocht. De opbrengst was 630 euro en deze heeft ze gedoneerd aan de Stichting Hoop Voor Suriname. Enkele weken geleden heeft ze gekleurde plukjes haar in de haren gezet bij kinderen op school tijdens een boekenmarkt. Het geldbedrag gaat rechtstreeks naar de minder bedeelden in Suriname in de vorm van voedselpakketten. Eyzo en Roaz Spikker Eyzo en Roaz lopen de collecte voor het Diabetes Fonds. Ze nemen de collectebus en een lichtje mee. Ook letten ze goed op het zwerfafval. Ze gaan graag met een grijper in de weer om het afval op te rapen. Al in 2016 zijn ze hiermee begonnen rondom huis maar ook sluiten ze aan bij andere initiatieven zoals de World CleanUp Day bij de buurtvereniging Oude Molen.

Jury

In de jury zaten Maarten Kuiper, directeur Sportbedrijf Deventer, Dennis Platvoet, Artistiek & Zakelijk Coördinator Brut Willion Jansen, bestuurder Sine Limite Rob Dekay, Singer-Songwriter en Ron König, burgemeester van Deventer

“Als Deventer samenleving hebben we de jeugd hard nodig. Door het toekennen van jeugdlintjes willen we kinderen stimuleren om iets te betekenen voor anderen en voor hun eigen omgeving. Het lintje is ook bedoeld als aanmoediging.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl