Helios voldoet aan de verwachting tegen Koninklijke UD

Helios heeft gedaan wat het moest doen: gewonnen, en gemakkelijk, van de Koninklijke UD. Eindstand 6-1.

Zonder de geblesseerde Jeray Gallanggadjir en Djeremy Waslander, maar met Chess Velderman en de weer in de basis startende Serkan Kinaci nam Helios het heft gelijk in handen. Binnen 7 minuten lagen er al twee in. Eerst was het Ijen Bruinsma die de bal in de 2e minuut in de touwen joeg.

In de 7e minuut was het Glenn Alberts die op rechts de vrije ruimte zocht, zijn precieze voorzet werd door Jarmo van ‘t Hof strak binnen gekopt. Jarmo had zijn eerste te pakken. In de 11e minuut moest Joel de Jonge optreden. Smeitink verloor de bal en UD kreeg zowaar de kans om te scoren, maar door goed optreden van Joel de Jonge werd dat verhinderd. In de 22e minuut sprintte Serkan Kinaci de vrije ruimte op rechts in en zijn fluwelen voorzet werd door Bastiaan Lieftink fraai binnen gekopt, 3-0.

Na een half uur raakte Serkan de bal, vlak voor het doel, verkeerd, maar gelukkig wist UD hiervan niet te profiteren. De 4-0 was in de 39e minuut een voltreffer van Roy Smeitink. Glenn Alberts combineerde zich op rechts vrij, trok de bal naar punt 16 meter, die door Smeitink strak in de linker bovenhoek werd geschoten.

Helios startte in de 2e helft nog goed. Sven Lubberding die er was ingekomen voor Ijen Bruinsma gaf strak voor, maar de bal werd door Bastiaan Lieftink half geraakt en ging naast. Weer was het Sven die vanaf rechts de bal strak voor gaf. Hier wist Bastiaan Lieftink wel raad mee en scoorde in de 62e minuut beheerst de 5-0. Direct daarna werd er veel gewisseld door trainer Harry Decheiver en ging de gemiddelde leeftijd flink naar beneden. De 17-jarigen Joshua de Vries en Samuel Grijpma kwamen in het veld.

Het was even wennen en hiervan profiteerde Luik Zijlstra door vrijgekomen de bal in de 67e minuut over Joel de Jonge te wippen, 5-1. De periode daarna was rommelig en kwamen ook nog Djuan Wennink en Djeremy Zandvliet in het veld. En werd het spel veel stilgelegd door allerlei kleine overtredingen door de vermoeide UD spelers. Toch wist Jarmo van ‘t Hof zijn tweede van de middag te scoren. In de 89e minuut legt hij geheel vrij de voorzet van Kursad Yilmaz stil en scoort zo de eindstand binnen, 6-1.

Bron: samenwerkingspartner www,deventervoetbal.nl