Het is weer eens tijd voor stevige rock in café de Schoenmaker

LUTTENBERG – Luttenbergers Vincent Alferink en Jos Holtmaat vonden het weer tijd voor een ouderwets potje (hard)rock in hun dorp. In samenwerking met Café de Schoenmaker presenteren ze daarom op zaterdagavond 15 oktober een tribute-avond met optredens van de Uriah Heep-tributeband Shadows of Heep en The Marshalls in het café.

 Het is niet voor niets dat de mannen een Uriah Heep-tributeband vroegen. Het grote voorbeeld heeft namelijk ook in Luttenberg opgetreden. Dat heeft ervoor gezorgd dat de band veel fans heeft in het dorp. ‘Easy Livin’ van Uriah Heep schopte het dit jaar zelfs tot de vierde plek in de Luttenbergse Top 700. De band stond er maar liefst vijf keer in. Vincent en Jos zijn twee van die fans. Als het even kan, bezoeken ze concerten van de band en ook fanbijeenkomsten. Uriah Heep verkocht wereldwijd meer dan 40 miljoen platen en geldt als een van de pioniers van de hardrock en metal. En nog steeds is de band invloedrijk. Uriah Heep is namelijk door een jonge garde van stonerrockmusici herontdekt. Met name het voor Uriah Heep kenmerkende gebruik van het Hammond-orgel is bij vele bands terug te horen. Shadows of Heep brengt gedurende de ruim anderhalf uur durende set diverse klassiekers van Uriah Heep ten gehore. Denk aan nummers als ‘Easy Livin’’, ‘The Wizard’, ‘Sweet Lorraine’, ‘Stealin’ en ‘Lady in Black’.

The Marshalls Daarna volgt een optreden van The Marshalls. Ook een band met een relatie met Luttenberg. De rockcoverband trad namelijk al meerdere keren op in het dorp: onder andere tijdens het Luttenbergs Feest, in Elckerlyc en op Lil’Hill. Verwacht een lekker potje rockmuziek van bands als Metallica, Status Quo, Van Halen, Deep Purple en AC/DC. De band The Marshalls bestaat uit vijf rockliefhebbers uit Twente en omgeving. Af en toe haakt ex-Tweede Kamerlid Sabine Uitslag ook aan als zangeres. In Luttenberg is ze er echter niet bij.  Aanvang is om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro.