Jonge helden gezocht voor Jeugdlintje!

Kinderen die uit zichzelf iets hebben gedaan voor een ander of die iets bijzonders hebben gepresteerd, komen vanaf dit jaar in aanmerking voor een lintje als beloning. Zo wil de gemeente naast de Lintjesregen voor volwassenen ook kinderen tot en met 18 jaar in het zonnetje te zetten als zij iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor onze stad.

Ook als aanmoediging

Burgemeester en juryvoorzitter Ron König: “Als Deventer samenleving hebben we de jeugd hard nodig. Door het toekennen van jeugdlintjes willen we kinderen stimuleren om iets te betekenen voor anderen en voor hun eigen omgeving. Het lintje is ook bedoeld als aanmoediging.”

Individueel of als groep

Alle Deventer kinderen tot en met 18 jaar die zich uit zichzelf voor iets of iemand inzetten kunnen voor een lintje in aanmerking komen. Bijvoorbeeld als zij zieke mensen helpen met boodschappen doen, een actie houden voor een goed doel of activiteiten organiseren voor de buurt. Maar ook als zij een bijzondere prestatie hebben geleverd. Zij kunnen individueel voorgedragen worden of als groep.

Deventer jury

De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van burgemeester Ron König, bestaat uit 5 Deventenaren die op maatschappelijk vlak of door hun werk contact hebben met kinderen. Zij maken een keuze uit de inzendingen. Deze jonge Deventenaren worden op de Internationale Dag van de rechten van het kind op 20 november, officieel en feestelijk ontvangen op het stadhuis en gehuldigd.

Aanmelden kan nu

Kent u een kind of kinderen die volgens u een jeugdlintje verdienen, aarzel niet en meld ze aan. Kijk op www.deventer.nl/jeugdlintje