Kamperen maar lekker dichtbij huis

Bron: RTVOost

Het is maar acht minuten rijden, maar Jürgen Veldhuis komt er helemaal tot rust. Op camping Heino heeft hij zijn vaste plek en het is lekker dicht bij huis in Luttenberg. “Het is hier zo gezellig en ik ken iedereen op dit veldje.”

Het Gardameer in Italië staat nog op de planning voor ooit, maar nu is het nog Heino: “De kinderen zijn klein en die kunnen uitgebreid spelen. En wij gaan lekker met iedereen hier op het veldje een biertje drinken of samen wat eten. We zijn Bourgondiërs.” Ondanks dat hij een caravan heeft rijdt Jürgen er niet graag mee: “Met een caravan rijden vind ik niks, ik ben altijd al blij als ik hier in Heino ben.”

“Dat zijn Hilco en Tamara Spoolder, zij komen ook uit de buurt, uit Haarle.” Jürgen maakt overal een praatje op wat ‘zijn’ veldje lijkt. Zelfs Jürgens schoonouders staan op de camping.

De enige ‘buitenlanders’ op het veldje komen uit Middenmeer. “Wij wilden naar Italië, maar hier verstaan we de mensen ook niet. En dat wil je toch wanneer je op vakantie bent.” Jürgen kan er wel om lachen en pakt een biertje: “Je moet toch op tijd koelen met dit weer.”