Dialectcafés in Olst en Herxen

Olst-Wijhe krijgt een aantal dialectcafés. In eerst instantie starten deze bijeenkomsten in het teken van dialect in het Olst en Herxen, maar mogelijk komen daar later nog meer locaties bij. De eerste keer in Olst is op woensdag 20 april om 10.00 uur in Eetkamer ‘Hier is ut’ in het Holstohus (en vervolgens elke derde woensdagochtend van de maand). Ook in Herxen is de eerste editie gepland op woensdag 20 april, daar in dorpshuis de Herxer Marke om 14.00 uur (en vervolgens ook elke derde woensdag van maand).

Het dialectcafé is gratis toegankelijk, alleen de drankjes zijn voor eigen rekening.

Plat proat’n

Enige voorwaarde is dat de bezoekers dialect spreken (of proberen te praten). Daarnaast hoopt de organisatie dat de bezoekers ook mooie verhalen of herinneringen willen delen. De initiatiefnemers hebben er in ieder geval voor gezorgd dat er materiaal klaarligt om de gesprekken op gang te brengen.
De organisatie is in handen van een werkgroep die zich bezig houdt met het dialect. Die zorgde eerder al voor ansichtkaarten en posters met Sallandse uitspraken. De ansichtkaarten zijn inmiddels op verschillende locaties te koop: in Olst in het Holstohus en bij boekhandel Korten. Bij het Infocentrum in Den Nul en de Historische Vereniging in Wijhe.

Zie verder www.agenda-olstwijhe.nl.