Kasteel de Haere in Olst, misschien wel het meest Romantische Kasteel van Nederland

Dit jaar reiken Stichting Dag van het Kasteel en de VriendenLoterij voor het eerst samen een publieksprijs uit voor het ‘Meest romantische kasteel van Nederland’. Alle kastelen, buitenplaatsen, landgoederen en paleizen in Nederland zijn welkom om mee te dingen naar deze bijzondere prijs. Het kasteel dat de meeste stemmen krijgt van het publiek wint een prijs van €15.000. Niet alleen de deelnemende kastelen maken kans op een prijs: onder het publiek wordt ook een prijs verloot. Je stem uitbrengen kan via www.kastelenverkiezing.nl. De winnaar maakt kans op een verblijf in één van Nederlands mooiste kastelen, inclusief diner. In de provincie Overijssel doen 9 kastelen mee, waaronder Kasteel Het Nijenhuis (Wijhe), Kasteel De Haere (Olst) en Kasteel De Oosterhof (Rijssen).

Achterban

Vanaf 3 april 2023 kan iedereen vanaf 18 jaar zijn of haar keuze doorgeven via www.kastelenverkiezing.nl. Eind april wordt de tussenstand bekend gemaakt. Dan wordt duidelijk welke 10 kastelen tot de ‘meest romantische kastelen’ van Nederland behoren. Het publiek heeft dan nog tot en met 1 mei 2023 de kans om zijn favoriete kasteel aan die felbegeerde prijs te helpen. Het publiek wordt door de deelnemende kastelen aangemoedigd om te stemmen voor hun favoriete kasteel.

Juryberaad

De stembus sluit op 1 mei 2023 om 23.59 uur. Een driekoppige jury onder leiding van bestuurslid Frank Louhenapessy maakt bekend wie van de drie hoogst geëindigde kastelen de prijswinnaar is. De winnaar wordt op het winnende kasteel bekend gemaakt tijdens Dag van het Kasteel, 29 mei (Tweede Pinksterdag). Het winnende kasteel ontvangt dan een cheque ter waarde van €15.000. Ook wordt die dag de publiekswinnaar bekend gemaakt.

Kasteel de Haere in Olst is een toeristische trekpleister uit onze streek en doet de naam romantisch kasteel dan ook eer aan. Kasteelheer André Kleine Schaars legt in onderstaande video graag uit wat de bijzonderheden zijn van dit kasteel.

Videoverslag: door Martijn van Wieringen

Powered by WPeMatico