Koning Willem Alexander opent Koningsspelen in Deventer

Zijne Majesteit de Koning opende vrijdag 21 april de 11e editie van de jaarlijkse Koningsspelen. Burgemeester Ron König en Richard Krajicek van de Krajicek Foundation verwelkomden hem op Sportbedrijf Deventer. Er werd gestart met het koningsontbijt waarna de Koning de spelen opende en de sportactiviteiten bezocht. De koning genoot zicht baar van alle activiteiten.

Sportbedrijf Deventer organiseerde samen met verschillende sportaanbieders in heel Deventer voor meerdere basisscholen de Koningsspelen. In sportcentrum De Scheg ontbeten 900 kinderen afkomstig van vijf basisscholen gezamenlijk. Daarna konden ze deelnemen aan verschillende sportclinics. Topschaatster Jutta Leerdam was hierbij aanwezig. De opening werd live uitgezonden door Zappsport op NPOZapp. Hierbij waren o.a. Ron Boszhard en Britt Dekker aanwezig en het koor van Kinderen voor Kinderen lieten het themalied ZiggZagg horen. Er werd natuurlijk luidkeels meegezongen en meegedanst.

Maarten Kuiper, directeur van Sportbedrijf Deventer was maar wat trots dat de Koning Deventer en alle kinderen kwam bezoeken. “Het is niet alleen belangrijk voor Deventer maar voor alle kinderen, het is een van de uitdagingen voor ons om alle kinderen mee te laten doen met sport en spel”

De kinderen vonden de koning erg gezellig en hebben een leuke dag gehad. Vooral het sporten en velen hebben de hand geschud van de koning. Ook de presentatoren van ZappSport Ron Boshardt en Britt Dekker hebben plezier gehad vandaag. Ron vertelde dat een goed ontbijt gewoon een goede start is van de dag. “Je moet het zien als een batterij die je goed moet opladen,” legde hij uit aan Salland1.
Richard Krajicek noemde ook een stukje bewustwording voor ouders. De oud Wimbledon-winnaar is een van de founding fathers van het evenement.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk en heel leuk zijn. Dit jaar nemen er meer dan 1,3 miljoen kinderen deel aan de Koningsspelen, afkomstig van ruim 6300 basisscholen. Ook scholen in het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland doen mee. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation en de Cruyff Foundation.

Verslag: Martijn van Wieringen