Kunstenaar Jeroen Diepenmaat nieuwe resident van De Ruimte


De volgende resident van De Ruimte is Jeroen Diepenmaat, gecureerd door De Perifeer. Van 12 t/m 18 november zal Jeroen resideren in het officiële pand van De Ruimte aan de Grote Overstraat 56 in Deventer. Vrijdag 18 november zal Jeroen het door hem gecreëerde werk om 20:00 uur presenteren in het pand van De Ruimte. Het werk van Jeroen wordt tijdens zijn residentie geïnspireerd door het bezoekende publiek.
Jeroen Diepenmaat is een beeldend kunstenaar met een grote voorliefde voor geluid. In zijn werk, bestaande uit tekeningen, installaties, beelden, performances en optredens onderzoekt hij de scheidslijnen tussen beeld en geluid en het overgangsgebied van de één naar de ander.

Tijdens wandelingen en fietstochten verzamelt Jeroen stukken plastic, fotografeert hij ze op de vindplaats en maakt hij geluidsopnames van de plek. Deze stukken plastic gaan mee naar de werkruimte. De geluidsopnames worden daar via een zelfgebouwde vinyl recorder in het plastic gesneden. Het plastic vervormt hiermee tot geluidsdrager, voorzien van meerdere betekenissen, Artefact, geluidsdrager, document, residu. Tijdens zijn residentie in De Ruimte werkt Jeroen Diepenmaat aan een verdere uitwerking van de vinyl recorder, alsmede aan nieuwe opnames en gesneden materiaal.

De Ruimte
Van augustus t/m november 2022 vindt De Ruimte plaats voor cultuurmakers van verschillende culturele disciplines uit Deventer en omgeving. Tijdens de residentie op een zichtbare plek in de binnenstad van Deventer komt de maker tot nieuw werk. De deuren staan de gehele residentie open wat betekent dat makers zich openstellen voor de verbinding met publiek én voorbijgangers. Elke residentie-periode wordt (onder voorbehoud) afgesloten met een open presentatie van het ontstane werk.

Project De Ruimte wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer in samenwerking met Kunstenlab, Evenementenbureau dEVENTer, productiehuis BRUT en
de deelnemende cultuurorganisaties.

Foto: eigen foto Jeroen Diepenmaat

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl