Leader bijdrage voor Techniek Salland

Platform Techniek Salland krijgt een Leader-bijdrage voor het project ‘Techniek Salland Next Level’. Het platform organiseert al jarenlang de Techniekdagen in Salland, waarbij technische bedrijven in Salland hun deuren openen voor ouders en kinderen. Met de Leader-bijdrage wil het platform haar activiteiten verbreden en intensiveren.

Bedrijven in Salland kunnen moeilijk technisch geschoold personeel vinden. Als kinderen op jonge leeftijd kennis maken met techniek is de kans groter dat ze later voor een technische opleiding en een technisch beroep kiezen. Dat is de reden waarom Platform Techniek Salland in 2004 is gestart met de Techniekdagen. Als jongeren kennismaken met bedrijven in Salland en weten welke beroepen er zijn, is de kans groter dat ze later in de regio gaan werken.

Gastlessen en bedrijfsbezoeken Het platform wil haar activiteiten uitbreiden en intensiveren, onder andere met het organiseren van gastlessen en bedrijfsbezoeken voor het basisonderwijs. Basisscholen kunnen hier gedurende het hele schooljaar gratis gebruik van maken.

Techniekdagen Onderwijs Salland en studentenpool Ook wil het platform de Techniekdagen Onderwijs Salland professionaliseren en verder uitbreiden. Tenslotte wil het platform door het opzetten van een studentenpool stimuleren dat meer jongeren kiezen voor een bijbaan of vakantiewerk in de techniek. Op deze manier maken jongeren kennis met technische bedrijven in Salland en kunnen ze deze ervaringen meenemen in hun studie- en beroepsoriëntatie. Op www.platformtechnieksalland.nl vind je meer informatie over deze activiteiten.

Stichting Platform Techniek Salland ontvangt een eenmalige Leader bijdrage van € 98.434 voor het ontwikkelen van deze activiteiten. Hiervan komt 50% van de Europese Unie (ELFPO), 25% van Provincie Overijssel en 25% van de gemeente Raalte en Olst-Wijhe. Het project wordt uitgevoerd in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe.

Leader in Salland LEADER is onderdeel van het Europese programma voor plattelandsontwikkeling (POP3) en wordt uitgevoerd van 2015 tot en met 2020. Salland is één van de 3000 Leadergebieden in Europa. De uitvoering ligt in handen van de Lokale Actie Groep. Leader ‘de Kracht van Salland’ richt zicht op de economische, ecologische en sociale versterking van het platteland (people, planet én profit).

Meer weten? Heb je een projectidee dat bijdraagt aan de versterking van het platteland en wil je meer weten over Leader? Neem dan contact op met één van de LEADER-coördinatoren: Mireille Groot Koerkamp (06 22 46 61 31 of mireille@dekrachtvansalland.nl) of Giny Hoogeslag (06 13 48 89 37 of giny@dekrachtvansalland.nl). Op de website www.dekrachtvansalland.nl vind je de projecten die een Leaderbijdrage kregen.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Leader bijdrage voor Techniek Salland verscheen eerst op Salland TV.