Maatregelen gemeente Olst-Wijhe in verband met coronavirus

De gemeente Olst-Wijhe volgt de landelijke richtlijnen met betrekking tot het coronavirus. Daarnaast neemt de gemeente ook een aantal aanvullende maatregelen dat erop gericht is de continuïteit van de dienstverlening niet in gevaar te laten komen.
Met betrekking tot de dienstverlening en afspraken bij de gemeente geldt:
Het gemeentehuis blijft open voor dienstverlening. Inwoners kunnen dus gewoon terecht bij de publieksbalies, ook bij het Holsthohus in Olst. Wel geldt ook hier: blijf thuis bij klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Ook kan men 24/7 terecht op de website www.olst-wijhe.nl waar ook veel zaken online geregeld kunnen worden.
Klantcontacten probeert de gemeente zoveel als mogelijk telefonisch of digitaal te laten plaatsvinden. De inloopspreekuren minimabeleid gaan niet door. De vragen kunnen telefonisch worden gesteld.
De raadsvergaderingen gaan door. Het publiek wordt geadviseerd wordt om de vergadering zoveel mogelijk via de livestream te volgen https://olst-wijhe.raadsinformatie.nl/live.  Al deze maatregelen duren tot in elk geval 31 maart 2020.
De gemeente raadt inwoners aan om het landelijke advies te blijven volgen. Kijk voor de landelijke maatregelen en meer informatie op de website van GGD IJsselland (www.ggdijsselland.nl) en RIVM (www.rivm.nl).
Het bericht Maatregelen gemeente Olst-Wijhe in verband met coronavirus verscheen eerst op Salland TV.