Naar buiten in de kerstvakantie

Veel activiteiten bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer in de kerstvakantie

Het is koud en het wordt al vroeg donker. Toch is het ook in de winter heerlijk om naar buiten te gaan. Tijdens de kerstvakantie zijn er diverse activiteiten voor oud en jong bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal. Ga mee naar buiten voor een heerlijke wandeling of kom gezellig vogelvoer maken, een nestkast timmeren of braakballen uitpluizen. Er is voor elk wat wils.

Voor de kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd. Zaterdag 21 december kan je een nestkastje timmeren. Eerst ga je zelf aan het werk en daarna kijken hoe druk de vogels in het voorjaar zijn bij de door jou getimmerde nestkast. Voor de vogels breken juist nu weer de barre tijden aan. Om de vogels wat te helpen kan je donderdag 2 en zaterdag 5 januari ‘een boswachter om op te eten’ knutselen van vogelvoer. Woensdag 27 december kan je als echte onderzoeker aan het werk om braakballen uit te pluizen. Wat hebben die uilen allemaal gegeten?

Naar buiten om even een frisse neus te halen is natuurlijk ook heerlijk. Maandag 30 december en vrijdag 3 januari is er een ‘frisse neus wandeling’. Heerlijk met het hele gezin naar buiten en luister naar de verhalen van de natuur, cultuur en historie van de Sallandse Heuvelrug.

Zondag 29 december is er ’s morgens een stilte wandeling. Geniet van de rust, ruimte en reliëf op de Sallandse heuvelrug. Tijdens de wandeling staan we af en toe stil en luisteren we naar de stilte. Een wandeling om te genieten van de natuur en van de rust die de natuur uitstraalt.

En wat dacht u van een goed begin van het nieuwe jaar met een “groene voornemens wandeling”?

Zaterdag 4 januari organiseren de sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer een “Loop naar de maan” wandeling. Sluit je dag af met een bezoek aan de sterrenwacht en een avondwandeling over de Sallandse Heuvelrug. Een wandeling door bossen en over heidevelden, van waar je bij helder weer de maan tevoorschijn ziet komen.

Wij hopen u te ontmoeten in het buitencentrum. Voor de activiteiten kunt u zich online aanmelden via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteitenHet hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Naar buiten in de kerstvakantie verscheen eerst op Salland TV.