Nieuw spel ontwikkeld door Deventerse studenten

Na anderhalf jaar denkwerk, uitproberen en finetunen ligt er dan eindelijk een nieuw spel in de winkel. Bedacht door studenten Debbie Huijs, Glenn van den Berg, Amber Bekker en Lauren Bijen. Het is hun droom en die komt nu uit

De studenten zaten op diverse opleidingen, van Creative Business, Sociaal Juridische Dienstverlening, Commerciële Economie en Facility Management en na deze studies was het nog niet helemaal duidelijk wat ze hierna wilden doen. Daarom zijn zij het Traineeship van Saxion gaan doen, Fast Forward

“Fast Forward houdt in dat we in twee jaar bij drie verschillende bedrijven gewerkt hebben en de vrijdagmiddagen met onze traineegroep in Deventer masterclasses kregen over allerlei onderwerpen rondom persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Zo ook het thema ‘ondernemerschap’. Hierin was de opdracht om iets op de markt te brengen, dus dat zijn we gaan doen.

In zee met Koning Willem

Voor het viertal was het al snel duidelijk, dit product moest een bordspel zijn. “Nadat we de keuze hebben gemaakt om een spel te gaan maken, zijn we naar spelletjeswinkel Koning Willem gegaan om inspiratie op te doen en advies te vragen. Na vele spelideeën, testversies, herontwerpen, nogmaals testen, is daar het spel Padslag uitgekomen. Ons einddoel was vanaf toen ook duidelijk: Padslag moet bij Koning Willem komen te liggen’.”

Waar we mee bezig waren, werd steeds beter en mooier, dus zijn we in onze vrije tijd, naast de fulltimebanen, doorgegaan met ontwikkelen. Na een lange periode is een gaaf kaartspel ontstaan. In april werd het spel dan eindelijk geleverd door onze drukker, een supermooi moment”

Hoe speel je het spel?

Bij een spelletje Padslag komen 2 dobbelstenen, 92 spelkaarten en 8 routekaarten kijken. Er zijn vier categorieën: Slimmerik, Uitbeelden, Alleskunner en Liegbeest of Goudeerlijk. Het doel is om de juiste kaartjes van de verschillende categorieën te verzamelen. Het spel is in eerste instantie voor de gezelligheid, maar uiteindelijk ga je elkaar door Padslag ook echt beter leren kennen. Intussen zijn er al bijna 300 spellen verkocht en ligt het spel fysiek in de winkel bij Koning Willem in Deventer.