Ontdek de wereld van de helden in actie, bij de open dag van de brandweer in Bathmen

De brandweerkazerne in Bathmen doet zaterdag de deuren open voor een spannende en leerzame Open Dag. Het is een kans voor jong en oud om een kijkje te nemen bij de dappere mannen en vrouwen die dagelijks levens redden en branden blussen. Er staan een hoop leuke activiteiten op het programma, en de toegang is gratis.

Leerzaam en spannend voor jong en oud
Voor de jongere bezoekers is er een breed scala aan activiteiten om van te genieten, zoals diverse spelletjes en leuke uitdagingen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan interactieve demonstraties waar de brandweer laat zien hoe je een vlam in de pan moet blussen, of hoe ze een deur uit een auto knippen. “Er staat een divers aanbod aan brandweervoertuigen klaar, en zelfs de politie komt langs!”, geeft ploegleider Jaap Borren aan van Brandweer Bathmen.

Een kijkje achter de schermen
De open dag biedt bezoekers de kans om de kazerne van binnen te bekijken en de geavanceerde apparatuur te bewonderen, je krijgt zelfs de kans om zelf eens als chauffeur in een brandweerauto te zitten. Tijdens de interactieve rondleiding krijgt het publiek een beter begrip van de dagelijkse taken en uitdagingen waarmee brandweerlieden te maken hebben. Het is een unieke kans om te ontdekken wat er nodig is om een echte held in actie te zijn.

Op zaterdag 16 september 2023, van 10:00 tot 16:00
Adres: Koekendijk 9, Brandweerkazerne Bathmen.