Overijssel wil provinciegenoot op het podium van de Circulair Award

Van 3 tot en met 7  februari 2020 wordt, voor de 5e keer, de nationale week van de Circulaire Economie gehouden. Er wordt een programma gepresenteerd dat aantrekkelijke voorbeelden in de etalage zet, iedereen die al circulair onderneemt de ruimte biedt om elkaar te ontmoeten, starters te inspireren en tips en ideeën te geven om van start te gaan.
Door Charles Nijssen, Programmasecretaris Circulaire Economie, Provincie Overijssel
Tijdens de vorige editie van de Week van de Circulaire Economie, januari dit jaar, werden landelijk 100 activiteiten georganiseerd. Met zo’n 5000 belangstellenden die de activiteiten bezochten een geslaagde week! Ook de Provincie Overijssel, programma Circulaire Economie, doet dit jaar mee met een aantal activiteiten. We willen tijdens deze week aandacht vragen voor circulaire economie, dit willen wij buitenshuis maar ook zeker binnenshuis organiseren. We houden jullie op de hoogte.
Maar wat we ook zeker onder de aandacht willen brengen zijn dé Circular Awards 2020!
In 2020 zoekt het Versnellingshuis Nederland Circulair! in samenwerking met het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ van de Rijksoverheid voor de derde keer iconische circulaire projecten: innovatieve projecten en producten van ondernemingen, overheden én burgerinitiatieven die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Wie ontvangen dé Circular Awards 2020? De Provincie Overijssel en het programma Circulaire Economie zien graag een Overijsselse ondernemer, overheid of burger op het podium van de CE Awards!
Er worden in 2020 drie uitreikingen georganiseerd:
één voor bedrijven (Circular Award Business)
één voor (semi-)publieke instellingen (Circular Award Public)
Daarnaast gaat het Versnellingshuis in 2020 op zoek naar circulaire burgerinitiatieven die kans maken op een eervolle vermelding
Hoe meedoen / inschrijven?
Voor het beoordelen van inschrijvingen hanteren de jury’s vier criteria: circulariteit, schaal, samenwerking en businessmodel
Het inschrijfformulier: http://versnellingshuisce.nl/inschrijfformulier-circular-awards/
De inschrijving is geopend en sluit op 10 januari 2020
Meer informatie staat op de website: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/circular-awards/
CE AwardDe hoofdprijs bestaat primair uit eer én exposure. De winnaars van de Circular Award Business en Circular Award Public mogen een jaar lang een unieke, circulaire wisseltrofee in huis voeren. De winnaars worden ook meegenomen door Holland Circular Hotspot op hun internationale (handels)reizen waar zij Nederlandse voorbeelden presenteren. De prijzen worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie van het Rijksbrede Programma Circulaire Economie op 3 februari 2020 (Den Haag).
Organisatie
De Circular Awards worden georganiseerd door het Versnellingshuis Nederland Circulair en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Ondersteuning bij inschrijvingEnthousiast?! Schrijf dan snel in!
Kun je wat extra hulp gebruiken bij de inschrijving voor de CE-Award(s)?
Stuur een e-mailbericht naar circulaire.economie@overijssel.nl en wij bieden je een helpende hand.
Het bericht Overijssel wil provinciegenoot op het podium van de Circulair Award verscheen eerst op Opinie in Salland.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Overijssel wil provinciegenoot op het podium van de Circulair Award verscheen eerst op Salland TV.