Restaurant De Veldhoek over in andere handen

Het einde van een tijdperk. Dat lijkt een passende omschrijving bij de aankondiging van Jo en Ellen Lipman om te stoppen met Restaurant Zalen De Veldhoek in Heino. Het goede nieuws voor Heino en wijde omgeving is dat met Wilco van Dam een prima opvolger is gevonden.
Net als het etablissement heeft hij z’n wortels in het buitengebied tussen Heino en Lemelerveld. Bovendien is hij 28 lentes jong, terwijl het echtpaar Lipman na bijna 28 jaar afscheid neemt. Met andere woorden: het kan geen toeval zijn dat Heinoër Van Dam in beeld is gekomen.
De jonge ondernemer krijgt op 1 april de sleutel en hoopt medio mei de deuren te openen van wat hij omschrijft als De Veldhoek 2.0. “Een naamswijziging heb ik niet eens overwogen. De naam is hartstikke goed bekend in de regio en ligt op een mooie toeristische route. Wel ga ik samen met een interieurontwerper aan de slag met een nieuwe uitstraling. De bedoeling is vooral om het groene gevoel van buiten naar binnen te halen. De Veldhoek en ook de huisstijl wordt in een ander, fris jasje gestoken.”
Van Dam begon al op z’n 15de als afwashulp bij restaurant De Mol in Wijthmen en ondanks enkele uitstapjes naar andere sectoren heeft hij altijd een warm gevoel gehad bij de horeca. Reden om zich vanaf 2018 naast een andere baan aan te bieden als ZZP’er in de horeca. “Mede dankzij de Hogere Hotelschool groeide de behoefte om op eigen benen te staan.
 
En toen Jo en Ellen mij in de zomer benaderden om De Veldhoek over te nemen, leek alles bij elkaar te komen. Horeca en ondernemerschap. En dus ook de mogelijkheid om mijn eigen visie er op los te laten.” De nieuwe eigenaar staat te popelen om aan de slag te gaan. “De zalen bieden veel mogelijkheden en dat loopt allemaal prima. Natuurlijk nemen wij ook alle bestaande afspraken over. De aandacht gaat daarom in eerste instantie uit naar het restaurant. Dat willen we nieuw leven inblazen”, vertelt Van Dam die zelf als manager annex gastheer gaat functioneren en dus nog op zoek is naar een enthousiaste chef-kok.
Jo en Ellen Lipman willen niet met stille trom vertrekken en geven daarom op zondag 29 maart (15.00-18.00 uur) een afscheidsborrel voor familie, vrienden, vaste gasten, collega’s en relaties. Dinercheques die nog in omloop zijn, kunnen tot uiterlijk 22 maart worden gebruikt.
Het bericht Restaurant De Veldhoek over in andere handen verscheen eerst op Salland TV.