GroenLinks wil een veilige N35

GroenLinks Overijssel vindt dat de provincie zo snel als mogelijk de gevaarlijke oversteken in de N35 moet aanpakken. Het eerste ongeluk op de provinciale weg N35 bij Haarle is dit jaar ook al weer gebeurd. Gelukkig viel de ernst van de verwondingen bij de twee slachtoffers mee. Het zal dit jaar op de N35 niet bij dit ene ongeluk blijven en daarom wil GroenLinks een spoedige aanpak van de gevaarlijke kruisingen.
Zoals bekend is de opwaardering van de N35 voorlopig uitgesteld in verband met PFAS- en de stikstofproblematiek. Hoe lang dit uitstel zal zijn is vooralsnog onbekend, zodat ook de bedachte oplossingen voor de gevaarlijke kruisingen voorlopig niet zullen worden gerealiseerd. Juist dat laatste vindt GroenLinks Overijssel erg jammer, want misschien zou er tijdens de periode van ‘wachten op een oplossing’ juist werk kunnen worden gemaakt van de aanpak van de gevaarlijke kruisingen.
Rijk biedt extra geld
In december 2019 kwam het kabinet Rutte met het nieuws naar buiten dat ze een half miljard euro beschikbaar heeft gesteld voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op gevaarlijke wegen en fietspaden. Het is wel zo dat gemeentes en provincies daar een gelijk bedrag als het Rijk voor beschikbaar stellen. Statenlid Kees Slingerland daarover: ‘wij, als GroenLinks, zouden graag willen dat Overijssel deze handschoen oppakt en probeert gevaarlijke situaties juist nu te gaan oplossen. Wie weet gaat het nog wel een jaar of langer duren voordat de volledige N35-plannen, al of niet in gewijzigde vorm, kunnen worden opgepakt. Ons lijkt het verstandig en recht doen aan de belangen van de inwoners van Mariënheem en Haarle om, via tijdelijke of vaste oplossingen, maatregelen te nemen voor de gevaarlijkste kruisingen. Juist nu de Rijksoverheid extra geld beschikbaar stelt, moeten we proberen die ‘veiligheids-handschoen’ op gaan pakken’.
Het bericht GroenLinks wil een veilige N35 verscheen eerst op Salland TV.