RTV Oost en Omroep Gelderland gaan samenwerken voor opsporingsprogramma Plaats Delict

Vanaf aanstaande donderdag start het nieuwe opsporingsprogramma Plaats Delict, waarin kleine en grote vormen van criminaliteit in Overijssel en Gelderland aan het licht worden gebracht.

De presentatie is in handen van Emiel Houben (RTV Oost) en Jasper Lindner (Omroep Gelderland). Het publiek wordt door politie en justitie opgeroepen om mee te denken over diverse misstanden in de regio. Voor ongeveer een op de drie zaken geldt dat de politie aan de hand van de binnengekomen tips verder kan met een onderzoek.

Een nieuwe naam
Een samenwerking tussen twee regio’s laat de opsporingsprogramma’s Onder de Loep (RTV Oost) en Bureau GLD (Omroep Gelderland) samensmelten.
De onderwerpen uit Plaats Delict zijn ook terug te vinden op Facebook, via Plaats Delict Overijssel en Plaats Delict Gelderland. Het laatste nieuws uit de provincie is terug te vinden op rtvoost.nl of gld.nl.

Volgens Sandrina Hadderingh, hoofdredacteur Omroep Gelderland, is dit een logische samenwerking: “De regionale eenheid van politie en justitie in Oost-Nederland bestrijkt beide provincies. Dus dat sluit goed aan. Door de krachten te bundelen kunnen we een beter en interessanter televisieprogramma maken.”

Ook Henk Jan Karsten, hoofdredacteur RTV Oost, kijkt uit naar de samenwerking met Omroep Gelderland: “Een gezamenlijk programma sluit goed aan bij de opsporingspraktijken van politie en openbaar ministerie in Oost-Nederland. Tegelijkertijd garanderen we dat er voldoende ruimte blijft voor zaken die alleen in Overijssel of juist in Gelderland spelen. Dit past bij de werkwijze waarin de publieke omroepen elkaar steeds beter weten te vinden: samenwerken waar we elkaar kunnen versterken, maar altijd met behoud van onze eigen gezicht en signatuur.”

Samenwerking met politiediensten
Ook de politie hecht veel waarde aan de samenwerking met de regionale omroepen: “Dankzij de samenwerking wordt de kijker betrokken bij het oplossen van zaken. En dat dit werkt laten de vele opgeloste zaken zien. Daarom zijn we blij dat RTV Oost en Omroep Gelderland de handen ineen slaan zodat we hopelijk nog meer zaken, samen met de burger, kunnen oplossen.”

Plaats Delict vervangt de opsporingsprogramma’s Onder de Loep (RTV Oost) en Bureau GLD (Omroep Gelderland). De onderwerpen uit Plaats Delict zijn ook terug te vinden op Facebook, via Plaats Delict Overijssel en Plaats Delict Gelderland. Het laatste nieuws uit de provincie is terug te vinden op rtvoost.nl of gld.nl.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico