Sportcentrum Tijenraan druk bezocht tijdens stakingsdag onderwijs

Een druk bezochte sporthal en volle zwembaden, dat was het beeld in sportcentrum Tijenraan deze woensdag. Vanwege de stakingsdag in het onderwijs organiseerden Sportbedrijf Raalte en Sport BSO inOranje gezamenlijk een goed bezochte beweeg- en zweminstuif in Tijenraan.

In de ochtend konden de leerlingen die geen les hadden meedoen aan een beweegprogramma in de sporthal, waarbij onder andere freerunning, lasergamen en verschillende beweegvormen centraal stonden. Na afloop gingen veel leerlingen door naar het zwembad, waar zij zich met allerlei speel- en opblaasmateriaal konden vermaken. Ook werd veelvuldig gebruik gemaakt van de glijbaan en duikplank. Een gezellige en succesvolle dag waarop veel kinderen in beweging zijn gebracht.

‘Op een stakingsdag ligt de focus uiteraard op alle uitdagingen die er binnen het onderwijs zijn’, zo geeft Henry Bronkhorst, directeur van Sportbedrijf Raalte aan. ‘Als vader van twee basisschoolkinderen weet ik tegelijkertijd dat veel ouders met hun handen in het haar zitten. Veel kinderen belanden op zo’n dag met de tablet op de bank of achter de spelcomputer. Sportbedrijf Raalte en Sport BSO inOranje vinden het belangrijk om kinderen dagelijks in beweging te krijgen. Vanuit die samenwerking is het dan ook fantastisch dat meer dan 400 kinderen en ouders uit Raalte en omgeving vandaag de weg naar Sportcentrum Tijenraan hebben gevonden en hier zowel in de sporthal als het zwembad de hele dag met klasgenoten en vriendjes actief konden zijn!’


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Sportcentrum Tijenraan druk bezocht tijdens stakingsdag onderwijs verscheen eerst op Salland TV.