SV Raalte stelt zich open voor iedereen

Naast handbalvereniging HV Kwiek, SMHC Hockey en Rohda Raalte is ook SV Raalte een organisatie die de balsport aanbiedt. September is uitgeroepen tot ‘maand van de balsport’, vanuit het Raalte900-thema ‘Raalte Actief’. Middels de slogan ‘Niemand Buitenspel’ benadrukt de club hun maatschappelijke rol in de samenleving. Iedereen is welkom bij SV Raalte. Ook voor peuters en mensen met een beperking is er plek bij de volksclub aan de Jan van Arkelstraat.

50 peuters
Lysanne Bolink heeft het peutervoetbal bij SV Raalte opgezet. “Ik kwam er als moeder achter dat er eigenlijk helemaal niks bestond voor de allerjongsten. Vandaar dat ik het peutervoetbal heb opgezet.” Het is een daverend succes want al meer dan vijftig peuters nemen deel aan het voetbal voor de allerkleinsten. Eens keer per twee weken op de zaterdag in de sporthal van de Kwintijn is het een lawaai van jewelste. Maar hebben de kinderen de grootste lol. Naast het voetbal kan er ook geklommen en geklauterd worden middels een soort van apenkooien.

Plezier
Ook het G-voetbal heeft een prominente plek gekregen bij de volksclub. “Wij willen iedereen welkom heten bij onze mooie club. Welke geloof, afkomst of beperking iemand ook heeft. Henny Cents is, naast onder andere bestuurslid en scheidsrechter ook trainer van het G-voetbal. “Ik heb hier zoveel plezier in. Dat je deze mensen kunt helpen om een uurtje per week gezamenlijk lekker tegen een balletje te trappen vind ik helemaal geweldig.” De G-voetballers van SV Raalte nemen niet deel aan een competitie, maar spelen wel geregeld toernooitjes of wedstrijden tegen andere G-voetbalelftallen.