Tijdelijke noodopvang asielzoekers in sporthal Heeten

De gemeente Raalte stelt vanaf maandag 1 augustus opvangcapaciteit beschikbaar voor de noodopvang van asielzoekers. De noodopvang vindt plaats in de sporthal in Heeten. Het gaat om de opvang van maximaal honderd mensen voor de duur van vier weken.

Burgemeester Martijn Dadema: “Er zijn dringend extra opvangplekken nodig. Veiligheidsregio IJsselland heeft ons gevraagd om tijdelijke noodopvang te bieden. Wij willen hierin onze verantwoordelijkheid nemen en richten de sporthal in Heeten tijdelijk in als opvanglocatie. Het bestuur van de sporthal heeft aangegeven mee te willen werken. Ik ben blij dat we dit samen kunnen realiseren. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang.”

Landelijke crisis

Het kabinet heeft de situatie rond de asielopvang als landelijke crisis bestempeld. De nood bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is hoog. Vanuit de Rijksoverheid zijn de veiligheidsregio’s gevraagd noodopvangplekken te realiseren. De elf gemeenten binnen veiligheidsregio IJsselland hebben afgesproken samen garant te staan voor de gevraagde tijdelijke noodopvang. Meerdere gemeenten hebben al noodopvang geboden. De gemeente Raalte kiest bewust voor opvang in de zomerperiode, aangezien de sporthal dan minder gebruikt wordt.

Informatieavond op 25 juli

Wij kunnen ons voorstellen dat de tijdelijke noodopvang in Heeten vragen oproept. Daarom organiseren we samen met veiligheidsregio IJsselland op maandag 25 juli een informatiebijeenkomst. De bijeenkomst vindt om 19.30 uur bij Brasserie Dertien in Heeten plaats. Inwoners van Heeten zijn van harte welkom. Omwonenden en gebruikers van de sporthal zijn per brief uitgenodigd.

Meer informatie Ga voor meer informatie naar raalte.nl/noodopvang-heeten. Daar vind je onder andere een overzicht met antwoorden op de meest gestelde vragen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.