Tiny Houses Groeneweerd opgeleverd

Er is een groot woningtekort in Nederland. Met name betaalbare woningen voor alleenstaanden en gezinnen met een lager inkomen zijn schaars. Er moeten dus woningen bijkomen. Door zelf het voortouw te nemen heeft de bewonersgroep Groeneweerd laten zien hoe dit woningschaarste opgelost kan worden met oog voor milieu, omgeving en de mensen die er gaan wonen.

Bij de Tuinen van Zandweerd hebben Cohousing Groeneweerd en Rentree samen de bouw van 8 Tiny Houses en een gemeenschapsgebouw gerealiseerd. In september 2022 is de bouw gestart.

Willem van Weeren namens de bewonersgroep vertelt: “We vonden het eerst enorm spannend maar we werden steeds enthousiaster. Tiny wonen is niet alleen een droom van onze groep, maar ook een perfect middel om onze impact op moeder aarde te verkleinen. Wij bereiken dit door klein te bouwen en als gevolg te “ontspullen” en met zorg naar onze omgeving te kijken” We vonden het eerst enorm spannend maar we werden steeds enthousiaster.

Wethouder Rob van der Geest geeft aan dat er behoefte bestaat aan diversiteit in de wijk, groen en duurzaam en daar past dit goed in.

Ook voor woningbouwcorporatie Rentrée was dit een geheel nieuw traject. Maaike Wittenhorst was hierbij betrokken en heeft de balans gevonden tussen regelgeving, praktische zaken en wensen van de bewoners.

Videoverslag door Patrick van Ommen

Powered by WPeMatico