Top2000 café in Heino, “Het is niet alleen ons feestje, maar een feest voor iedereen “

Waarom zou je helemaal naar Beeld en Geluid rijden, voor een paar uurtjes in het landelijk bekende Top2000 café als je de gezelligheid van dit jaarlijkse evenement ook dichtbij huis kunt vinden? De gezelligheid van een dorps café, Top2000-muziek, een muziekkwis en topband de Hippie Tunes uit Zwolle zorgen voor de sfeer. De entree is gratis.

Gezellige reünie

“Tijdens het Top 2000 Café heb je tijd om langer met elkaar te praten. Een mooie jaarafsluiting met lekkere muziek, een quiz, buren en vrienden, zegt Reinier van den Anker hierover in Het Weekblad van Salland. Samen met Arend Hofmeijer, Peter Moorman en Marcel Hoppen vormt hij het bestuur van Stichting Live Music Heino.
Vrijdag 30 december staat de vijfde editie van het Top 2000 Café gepland in het Dorpshuus in Heino.

Met opnieuw livemuziek van Hippie Tunes en voor de allereerste keer de ontknoping van de Heinose Evergreen Top 100. Hierop hebben Heinoërs de afgelopen dagen kunnen stemmen.

Het evenement is door Salland1 radio mogelijk gemaakt om thuis te volgen. Onze DJ’s Benjamin Borgman, Luuk Steerneman en Sonja Veneman zijn aanwezig om alles soepel te laten verlopen. Je zult ze dus horen en zien tijdens deze gezellige uitzending.

PROGRAMMA TOP 2000 Cafe 2022

  • 16.00-19.00 uur        LUISTEREN:beste 50 van de Heinose EVERGREEN TOP 100 lijst 2023, (presentatie Pascal Eijkelenkamp, Jan Meijerman met Salland1 )
  • 19.00 GENIETEN VAN DE BESTE NUMMERS uit TOP-2000 lijst 2022
  • 19.30 uur          MEEDOEN:   MuziekPubQuiZ, wie wordt Heinoos muziekexpert 2023
  • 21.00 SWINGEN:    liveoptreden van THE HIPPIE TUNES set1
  • 21.45 uur          GENIETEN:   vervolg beste mix uit TOP-2000 lijst 2022,
  • rond 22.30 uur         SWINGEN:    liveoptreden van THE HIPPIE TUNES set2
  • rond 23.30 uur         AFRONDEN:  naswingen met dj’s Pascal & Jan
  • 24.00 uur                  EINDE:        afsluiting programma met nr. TOP 2000 editie 2022, op naar 2023!

“Het is niet ons feestje, het is ook een samenwerking met het Dorpshuus.” Ze zijn blij dat ze dit jaar weer bands konden programmeren, want gemakkelijk was het niet in 2020 en 2021, voegt Reinier eraan toe.

Hun reguliere concertavonden zijn gericht op de echte muziekliefhebbers. Bij het Top 2000 Café draait alles wat meer om de gezelligheid en de nostalgie. Volgens Reinier en Arend mag de activiteit inmiddels rekenen op zo’n 450 bezoekers. Arend: “De laatste keer stond er een flinke rij voor de ingang. Toen was het vol. Er konden pas weer bezoekers bij als anderen weggingen. Inderdaad, het leek het echte Top 2000 Café wel.”
Ze maken er flink werk van. “De inrichting van het Dorpshuus is vrij steriel”, stelt Reinier. “We kleden het speciaal voor het Top 2000 Café helemaal aan, verbouwen het half. Doeken, sfeerverlichting en de tussenwanden weg.” Arend: “De eerste keer durfden we het nauwelijks te vragen, maar ze gingen ermee akkoord. We laten een vrachtwagen voorrijden, daar gaat het meubilair in en zelf zetten we er meubels van de kringloop in. De volgende dag wisselen we alles weer om.”

Puntensysteem

Huisband Hippie Tunes (de naam zegt alles over de muziek) is voor de vijfde keer van de partij. Ditmaal wel met een iets andere line-up. Nieuw is Heinose Evergreen Top 100. Iedereen kan stemmen. “Samen met vier vertegenwoordigers van het Dorpshuus hebben we de basislijst hiervoor samengesteld. Dus acht man in totaal die allemaal vijftien nummers uit de Top 2000 in brachten. Daar hebben we een puntensysteem aangehangen en daar zijn honderd nummers van overgebleven. Daarop kan iedereen stemmen. Maar er is daarbij ook ruimte voor persoonlijke favorieten die niet in de lijst staan. Het is een heel gemêleerde lijst. De een wilde er classic rock in hebben, de ander stond op Nederlandstalig.”

Groeimodel

Als het even kan, worden bij elk gedraaid nummer livebeelden van de betreffende artiest vertoond. Het Top 2000 Café is zo hun meest arbeidsintensieve activiteit geworden. Maar dat maakt niet uit. Arend: “Ik zie die Heinose Evergreen Top 100 als een groeimodel. We hebben er best wat werk mee gehad, maar dat is het waard. En natuurlijk houd ik van veel muziek die in de Top 2000 staat, maar het is ook nostalgie.

Dj’s Pascal Eijkelkamp & Jan Meijerman doneren vergoeding optreden TOP 2000 Café aan Alpe d’HuZes, opgeven is geen optie en fietsen zelf op donderdag 1 juni 2023 samen met Team ORBEA SALLAND mee de Alpe d’HuZes op. Op deze dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’! Doel is zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker.
Zie ook: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/PascalEijkelkamp17635 en https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/JanMeijerman17634/alpe-dhuzes

Bezoekers aan het TOP 2000 Café kunnen Pascal en Jan helpen sponsoren door 1 of meer consumptiemunten in het potje aan de discotafel te doneren! 

Foto: de Hippie Tunes

Het evenement wordt door Salland1 radio mogelijk gemaakt om thuis te volgen. Onze DJ’s Benjamin Borgman, Luuk Steerneman en Sonja Veneman zijn aanwezig om alles technisch soepel te laten verlopen. Je zult ze dus horen en zien tijdens deze gezellige uitzending.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico