Verder maatregelen bij Sportbedrijf Deventer ivm Corona

Vanwege de oproep van het Kabinet om bijeenkomsten met meer dan honderd bezoekers niet door te laten gaan, heeft Sportbedrijf Deventer enkele maatregelen getroffen. Na het besluit ijsbaan De Scheg met ingang van 13 maart te sluiten, is het vanaf vandaag tevens niet meer mogelijk recreatief te zwemmen bij De Scheg.
Op donderdag 12 maart is bekend geworden dat evenementen en bijeenkomsten met meer dan honderd personen in Nederland worden afgelast. De Scheg is daarom genoodzaakt het zwemparadijs en badhuis met ingang van 13 maart tot en met 31 maart 2020 te sluiten voor recreatieve bezoekers.
Activiteiten zoals het banenzwemmen en aquasportlessen kunnen vooralsnog doorgaan, indien het maximale aantal van honderd personen niet wordt overschreden. Dit geldt zowel voor locatie De Scheg als ook het Borgelerbad. Lessen voor ouderen en kwetsbare doelgroepen zullen geen doorgang vinden.
Zolang de scholen geopend blijven gaan ook de zwemlessen bij De Scheg en het Borgelerbad door. Wel wordt er een oproep gedaan slechts met één ouder of begeleider naar de zwemles te komen. Naar verwachting kan er ook op de geplande dagen worden afgezwommen in een aangepaste vorm. Het Zwemfeest, dat gepland stond voor 16 tot en met 21 maart, is helaas afgelast.
Ook de sporthallen zijn gesloten voor verenigingen. De sportlessen van het bewegingsonderwijs in de sporthallen van De Scheg gaan vooralsnog door, zolang scholen geopend blijven. De squashbanen van De Scheg zijn geopend, maar de openingstijden kunnen afwijken.
Op 12 maart viel al het besluit het ijsbaan seizoen met ingang van vrijdag 13 maart te beëindigen, omdat onder meer twee grotere ijsbaanevenementen voor het laatste openingsweekend waren afgelast. Gasten die nog in het bezit zijn van een tot en met 31 maart geldig entreeticket, worden verzocht een mail te sturen naar sales@sportbedrijfdeventer.nl. De ijsbaan opent op 10 oktober 2020 weer haar deuren voor het nieuwe seizoen.
Sportbedrijf Deventer houdt de situatie nauwlettend in de gaten en volgt de informatie van landelijke en lokale autoriteiten, zoals het RIVM en de GGD. Waar de situatie daar aanleiding toe geeft, zullen er in afstemming met deze instanties nadere maatregelen getroffen worden. Voor actuele berichtgeving en de meest gestelde vragen verwijzen wij naar onze websites www.descheg.nl en www.borgelerbad.nl.
Het bericht Verder maatregelen bij Sportbedrijf Deventer ivm Corona verscheen eerst op Salland TV.