Vuurwerk is mooi, een schone straat ook

Vuurwerk afsteken is een mooie en gezellige traditie. Maar een schone en veilige straat is ook fijn. Want hoe minder oud vuurwerk op straat, hoe minder kans op ongelukken met kinderen en het is beter voor het milieu. Dus doe jezelf, je kinderen en de buren een groot plezier. Ruim het vuurwerk ook weer op. En als je het samen met je buren doet, is het ook nog eens gezellig!
Door Rova
Wil je een van de 50 gratis opruimpakketten met bezem, stoffer en blik, handschoenen en vuilniszakken ontvangen? Stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar info@mooi-schoon.nl.
Het vuurwerkafval gooi je in veel gemeenten weg in de restafvalcontainer. Geen restafvalcontainer in de buurt? In een aantal gemeenten lever je het vuurwerkafval gratis af bij de inleverpunten. klik hieronder op de naam van je gemeente voor een overzicht.
Gemeente Olst-Wijhe
Gemeente Raalte
Tips om veilig vuurwerkafval opruimen
Ongelukken met vuurwerk gebeuren ook na de jaarwisseling. Kinderen proberen dan vuurwerk dat niet is afgegaan opnieuw af te steken. Dit levert vaak gevaarlijke situaties op, met alle mogelijke gevolgen van dien.
Met behulp van de volgende tips kun je vuurwerkafval op een veilige manier opruimen:
Maak vuurwerkafval eerst nat voordat je het opruimt.
Probeer nooit beschadigd vuurwerk of vuurwerk dat niet is afgegaan opnieuw af te steken.
Laat kinderen nooit alleen vuurwerk opruimen.
Het bericht Vuurwerk is mooi, een schone straat ook verscheen eerst op Opinie in Salland.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Vuurwerk is mooi, een schone straat ook verscheen eerst op Salland TV.