Opinie in Salland: en nu verder in 2020. Doe je mee?

Ergens de herfst van vorig jaar is Opinie In Salland begonnen, een platform waar we iedereen uitnodigen een opinie of mening te geven. We zijn het platform begonnen omdat de journalistiek zich terugtrekt uit Salland, een knipselkrant is geworden en/of de klemtoon legt op overdreven spanning en sensatie. De site is qua bezoekersaantallen warm ontvangen. En nu verder! Doe je mee?
Opinie in Salland bestaat uit een vaste groep opiniemakers (zie de dossiers rechts van dit verhaal), een grotere groep meedenkers en verder eigenlijk heel Salland. We vragen geregeld mensen uit de samenleving ergens een licht op te laten schijnen, mensen beginnen zich ook zelf aan te dienen.
PolitiekPolitici lopen nog niet zo warm, vooral in Raalte laten de meeste fracties het afweten. We stellen alle fractievoorzitters van Raalte en Olst-Wijhe iedere week een – naar onze mening – relevante vraag, daar krijgen we heel mondjesmaat een antwoord op. Uit Olst-Wijhe iets meer dan uit Raalte, maar over het algemeen heel weinig. Waarom weten we niet precies. Waarom weten we niet precies maar desgevraagd kregen we van een raadslid als antwoord dat hij fractie- en raadsvergaderingen de voornaamste plek vindt voor het uiten van zijn mening.
Opinie In Salland is nieuwsgierig of dat standpunt – dat we van meerdere politici horen – in verkiezingstijd ook geldt. We vinden ook wel dat er iets af te dingen is op dat standpunt omdat fractie- en raadsvergaderingen bijna niet bezocht worden door publiek. Je bent als politicus dus afhankelijk van een toevallig aanwezige journalist en die is dan vooral weer op zoek naar spanning en sensatie…
Doe je mee?We nodigen iedereen uit mee te doen met Opinie In Salland, als je een onderwerp hebt dat je onder de aandacht wil brengen: schrijf er een stuk over of als je dat zelf niet zo goed af gaat: laat het ons weten dan schrijven wij jouw stuk of helpen we je jouw mening op papier te zetten.
Het bericht Opinie in Salland: en nu verder in 2020. Doe je mee? verscheen eerst op Opinie in Salland.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Opinie in Salland: en nu verder in 2020. Doe je mee? verscheen eerst op Salland TV.