Weer gratis energiescans voor woningeigenaren in Olst-Wijhe

In de afgelopen jaren vroegen zo’n 300 inwoners met een koopwoning een energiescan aan. De ervaringen zijn positief. Het college van B&W stelt daarom opnieuw 200 gratis energiescans beschikbaar om inwoners te stimuleren hun woning te verduurzamen.

De energiescan wordt uitgevoerd door een professionele energievakman. De energievakman komt bij de woningeigenaren thuis en geeft tips en advies op maat om de woning te verduurzamen en energiezuiniger te maken. De gemeente Olst-Wijhe vroeg inwoners die in 2020 en 2021 een energiescan aanvroegen naar hun ervaringen. De reacties waren heel positief. De gesprekken met de energievakman werden als prettig en helder ervaren. Meer dan de helft van de aanvragers trof daadwerkelijk maatregelen in huis om te verduurzamen en energie te besparen. De meest genomen maatregelen zijn het plaatsen van zonnepanelen en het isoleren van dak, muur, vloer of wanden. Wethouder Marcel Blind: “Wij zijn blij met deze positieve resultaten. Daarom besloot het college nog eens 200 gratis energiescans beschikbaar te stellen. Hiermee geven we nog meer inwoners met een koopwoning de kans om hun huis te verduurzamen. De bewoners krijgen hiervoor praktische handvatten voor maatregelen die zorgen voor meer comfort in huis en een energiebesparing.”

Vraag een gratis energiescan aan

Wil jij graag een gratis energiescan laten uitvoeren voor jouw woning? Dan kun je je aanmelden op [wonen.olst-wijhe.nl/energiescan]wonen.olst-wijhe.nl/energiescan. Dit kan alleen als je in de afgelopen vijf jaar geen energiescan hebt aangevraagd bij de gemeente.

Verschillende acties

Olst-Wijhe organiseert verschillende acties om inwoners te helpen energie te besparen. Hiermee draagt de gemeente bij aan een beter milieu én een lagere energierekening voor inwoners. Eind oktober lanceerde de gemeente de actie Warm voor elkaar waarbij vrijwillige energiebespaarcoaches en energieklussers inwoners met een laag inkomen en een hoge energierekening helpen om energie te besparen. Begin november kwamen daar de inkoopactie woningisolatie en actie Zon op dak bij (kijk op www.duurzaambouwloket.nl/aanpak-olst-wijhe