Architect Gemeentewerf en Brandweerkazerne Dalfsen bekend

Het in Lemelerveld gevestigde Archetex wint de aanbesteding voor het project. In oktober 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel van het college om middelen beschikbaar te stellen voor de verbouw, groot onderhoud en verduurzaming van de gemeentewerf en brandweerkazerne in Dalfsen. Hierna is gestart met de zoektocht naar een geschikte architect. Vier lokale partijen is gevraagd een aanbieding te doen waarbij onder meer is beoordeeld op duurzaamheid, prijs en kwaliteit. Het in Lemelerveld gevestigde ingenieurs- en adviesbureau Archetex B.V heeft de aanbesteding gewonnen.

Het vernieuwde gebouw wordt volgens planning eind 2017 opgeleverd. In de komende drie maanden gaat Archetex, in samenwerking met de projectgroep vanuit de gemeente en brandweer, het ontwerp en het bouwbestek voor haar rekening nemen. “We zijn blij met Archetex als partner in het bouwproces,” stelt wethouder Klaas Agricola, “dit bedrijf heeft in onze gemeente al meerdere vernieuwende duurzame projecten gerealiseerd en we hebben er alle vertrouwen in dat zij ook hier een mooi plan gaan maken.”

De architecten en tekenbureaus die meededen met de aanbesteding werden beoordeeld op diverse onderdelen. De visie op duurzaamheid, prijs-kwaliteitverhouding, materiaalkeuze, (her)gebruik van materialen en de visie op de (adviseurs)rol in de projectgroep waren belangrijke beoordelingscriteria.
Archetex scoorde goed op elk punt.

Als alles volgens plan verloopt, wordt eind dit jaar de van binnen en buiten vernieuwde, duurzame, gemeentewerf en brandweerkazerne opgeleverd. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen. In het aankomende ontwerpproces met Archetex wordt gekeken naar extra duurzame maatregelen, zodat het gebouw zo duurzaam mogelijk wordt. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het reduceren van energiekosten en CO2-uitstoot, maar wordt bijvoorbeeld ook mogelijk hergebruik van bestaande materialen onderzocht.

Het bericht Architect Gemeentewerf en Brandweerkazerne Dalfsen bekend verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV