Nieuwe bestuursvoorzitter voor de Second Chance kledingbank Deventer

Na ruim 7 jaar neemt Anne Kemmink afscheid van Stichting Kledingbank Deventer (Second Chance), ze draagt het stokje over aan Anne-Beth Sorgdrager. Anne-Beth gaat verder als bestuursvoorzitter van de stichting die zich inzet voor mensen binnen gemeente Deventer die zelf niet kunnen voorzien in kleding en schoenen. Anne Kemmink heeft in 2009, samen met haar zus, het initiatief genomen om Second Chance op te richten. Naast haar werk als HR-adviseur was ze op zoek naar vrijwilligerswerk toen dit idee ontstond. Second Chance (Stichting Kledingbank Deventer) heeft als doel om kwalitatief goede kleding uit te delen aan mensen die hier zelf niet in kunnen voorzien. Burgers binnen de gemeente Deventer kunnen bij Second Chance terecht via een doorverwijzing.

In mei 2009 opende de deuren van de kledingbank. Sindsdien is de kledingbank gegroeid tot een organisatie met ruim 20 vrijwilligers en een groot klantenbestand. Het aantal aanmeldingen is toegenomen en zeker in de winter ontstaat er een wachtlijst. Sinds 2016 zitten we in het pand Keizerskracht aan de Dorrestraat 2 in Deventer. “Ik kijk met trots terug op een enorm leuk tijd, waarin ik mooie mensen heb ontmoet en enorm veel eer uit mijn werk heb gekregen” aldus Anne Kemmink. “Dit is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers en dat is iets om trots op te zijn. Ik zie het als een mooie aanvulling op het armoedebeleid van gemeente Deventer”.

Anne-Beth Sorgdrager zal samen met de overige bestuursleden de dagelijkse sturing overnemen. “Ik kijk ernaar uit om mij in te zetten voor de Stichting en te werken aan het verminderen van de wachtlijst. Dan kan natuurlijk niet zonder onze zeer gewaardeerde vrijwilligers! Die verdienen echt alle lof voor hun inzet, enthousiasme en plezier. De mensen vertrekken met een tas vol kleding en een grote glimlach!” Wil je Stichting Kledingbank Deventer steunen? Dat kan altijd door het inleveren van goede kleding, schoenen of door een financiële bijdrage. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom, meld je aan op info@kledingbankdeventer.nl  Of kijk voor meer informatie op www.kledingbankdeventer.nl.

Het bericht Nieuwe bestuursvoorzitter voor de Second Chance kledingbank Deventer verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV